Partnerski potencijali Novog Pazara i Goražda

Novi Pazar – Premijer Bosansko – podrinjskog kantona Bosne i Hercegovine, Emir Frašto i gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović razgovarali su , tokom posete bosansko – hercegovačke delegacije našem gradu , o privrednom , kulturološkom, turističkom i sportskom povezivanju Goražda i Novog Pazara, odnosno porostora BIH sa Sandžakom. Jedna od tema bile su i predstojeće Međuopštinske sportske igre , MOSI 2014.

Gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović istakao je da je Goražde sredina od koje se svakako može naučiti dosta toga korisnog kada je reč o ekonomskom napretku.

„Drugi mogu od Goražda da nauče mnogo toga. Danas smo imali priliku da čujemo šta bi konkretno Novi Pazar mogao da učini kako bi unapredio pojedine društvene segmente i uspostavio kvalitetnije partnerske odnose sa Kantonom “. Kada je o učešću na MOSI reč, premijer Goražda, Emir Frašto istakao je da će njegov kraj, na ovogodišnjim igrama imati rekordan broj učesnika u posleratnoj istoriji Bosne i Hercegovine.

_DSC1033

„Novi Pazar je za nas sam po sebi magnet. Naši rezultati su dobrim delom i vaša zasluga, jer veze među našim zajednicama od privrede do sporta već postoje i nastojaćemo ih unaprediti. Za nas je povezivanje Bosne i Hercegovine sa Srbijom , Kosovom, Crnom Gorom, Makedonijom do Turske veoma značajno, o čemu je takođe bilo reči tokom današnjeg sastanka. Nastojaćemo da izgradnjom kvalitene trase zajednički ostvarimo ciljeve i stvorimo uslove za uspostavljanje neraskidivih privrednih veza, od koristi za sve “, zaključio je Frašto, ne krijući zadovoljstvo zbog boravka u Novom Pazaru.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO