Partnerstvo za transparetnost: Mediji, građani I lokalna vlast

meho_oebs

 

Na javnoj debati “Partnerstvo za transparetnost: Mediji, građani I lokalna vlast” dogovoreno je da gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović jednom mesečno saziva konferenciju za novinare kako bi javnost bila upoznata sa radom lokalne vlasti. Tokom debate novinari su izneli još niz predloga, kako da se unapredi transparentnost rada gradske uprave.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahutović rekao je da je Gradska uprava otvorena za sve, da je informator sada dostopan svima, a da je kako rekao želja da se obavljaju otvoreni razgovori sa novinarima. “Kako bi građani imali uvid o radu lokalne vlasti, molba je da novinari ozbiljno shvate svoj posao, da profesionalno rade, a ne da budu oštrica nekih opozicionih stranaka i da kroz njihova pitanja prepoznamo partijske interese”, rekao je Mahmutović.

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić rekao je da nijedna žalba od njegove poslednje posete Novom Pazaru, nije stigla od novinara. On je dodao, da je unapređen proces transparatnosti rada gradske uprave, da se na sajtu grada sada možete videti informator o radu lokalne vlasti.

Organizatori Javne debate su Misija OEBS u Srbiji, kancelarija Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije, Britanske ambasade i Nacionalnog demokratskog institute, a ovo je već druga javna debata “Partnerstvo za transparentnost: Mediji, građani i lokalne vlasti”, koja je održana u Novom Pazaru.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO