Plavi razočarali rezultatski, ali ne i igrom u drugom poluvremenu

slika1

Fudbaleri Novog Pazara su odigrali na svom terenu nerešeno 1:1 sa ekipom BSK Borča i tako sebi zakomplikovali situaciju u borbi za opstanak. 

Pred utakmicu “Plavi” su imali prioritet pobede, i kako su mnogi predvidjali, ta pobeda bi im donela skoro mirnu zavrsnicu u prvenstvu. Medjutim, nije sve tako lepo bilo u prvom poluvremenu. Igrali su naši momci hrabro i odvažno nekih 5-6 uvodnih minuta, a onda svesno ili nesvesno, prepustili inicijativu protivniku. Nizale su se greske Ljajićevih momaka, pogotovu Boljevića koji je prinudno igrao na mestu zadnjeg veznog i po svemu vidjenom, nije se snašao na tom mestu. Upravo posle jedne njegove greške, igrači iz Borče su nekako napravili šansu i otvorili prostor ispred gola Djogatovića, lopta je dosla do Edina Ademovića, koji je raspalio sa nekih 18 m i po malo srećno loptu prosledio u mrežu, jer je na putu do gola, zakačila jednog igrača “plavih”. Koliko samo nezadovoljstva je bilo na tribinama tada. Em nam je tim gubio, em nam je gol dao, najomraženiji igrač na terenu. Sve u svemu prvo poluvreme je bilo u znaku BSK-a.

Drugo poluvreme, druga priča. Agresivno su od samog starta krenuli igrači Novog Pazara. Šanse su se nizale, a sudije videvši da će po svemu sudeći da dodje do preokreta, stadoše na stranu Beogradjana. Glavni sudija je dosta seckao igru, svirao neke nepostojeće prekršaje za goste, a u nekoliko navrata je svirao i prekršaje plavima, ne obazirući se na to da je lopta u njihovim nogama i da treba da pusti prednost. Nisu se naši igrači predavali. Onda u 68 minutu neverovatna greška linijskog sudije. Lopta, koju je ka golu uputio Vujović, je od prečke ušla u gol, pa makar jedan metar, no glavni sudija nije pokazao na centar, već je posle konsultacije sa linijskim sudijom Zoranom Mićanovićem, samo pokazao da se izvede korner. Plavi su i posle tog kornera imali kolosalnu priliku koju nije u gol uspeo da ptervori ni Vujović, ni Lotinac, ni Bogunović, niti Vidaković koji je promašio sa jednog metra. Nakon toga jos nekoliko polušansi, da bi radost domaćim navijačima doneo igrač BSK-a, Radunović, koji je postigao auto gol, posle sjajne akcije naših igrača. Opsedali su plavi do kraja utakmice gol gostiju, ali nisu imali sreće. Prvo stativa, pa onda prečka Admira Kecapa, pa jos nekoliko izglednih prilika koje su otišle u nepovrat. Onda kad su svi već i digli ruke, neverovatna prilika za Vidakovića. Igrao se poslednji minut nadoknade, kad je Bogunović sjajno poslao loptu u prazan prostor prema Vidakoviću koji je izleteo sam sa golmanom BSK- a. Medjutim, ne znam zašto u putanju mu je od jednom ušao saigrač Popović i šansa je propala, Rezultat je, posle poslednjeg sudijskog zvižduka, glasio 1:1.

Da li će plavi imati snage da se izbore za opstanak, bez trenera, bez para i bez podrške velikog broja navijača, videćemo. Uglavnom, imamo pakleno težak raspored do kraja, a za vratom su nam čak 4 ekipe ispod nas.

Lepo je pomenuti da se na kraju utakmice sa tribina čulo čuveno: NIKAD NEĆEŠ BITI SAM, MI SMO TVOJI SINOVI !!!

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO