Pomoć za razvoj Novog Pazara

Zamenik gradonačelnika Novog Pazara Nikola Jolović razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu, Igorom Mirovićem.

Na sastanku kome je prisustvovao I državni sekretar Dragan Stefanović razmatrana je aktuelna ekonomska situacija u Novom Pazaru I načini na koji bi mogla da se popravi.

Mirović je obećao da će se u narednom periodu posvetiti veća pažnja razvoju Novog Pazara i zapošljavanju ljudi, istakavši da je upoznat sa činjenicom da je Novi Pazar grad pun potencijala ali i velike nezaposlenosti kao i da je njegova obaveza da uradi sve što može, da se ta slika promeni na bolje. U tom smislu učinjeni su i prvi koraci. Na sastanku je postignut dogovor o završetku projekta Strateških dokumenata za naš grad, projekata o razvoju grada i razvoju zaštite životne sredine.

Zamenik gradonačelnika Novog Pazra i ministar su se saglasili da je neophodno intenzivirati saradnju između Gradske uprave i Odeljenja za Lokalni ekonomski razvoj s jedne i ministarstva s druge strane. Jolović je na sastanku predložio da Grad izađe sa prioritetnim projektima pred ministarstvo i zatražio pomoć u realizaciji istih , što je ministar prihvatio, kao i poziv da u skorije vreme poseti Novi Pazar.

izvor:Rtvnp

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO