Potvrđeno naše pisanje: Saradnja Zukorlić-Ugljanin “pod uslovima” – video

Novi Pazar – Predsjednik  novoformirane Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Jahja Fehratović je odgovarajući na pitanje radija Sto plus o spekulacijama o približavanju ove dvije stranke rekao da će razmatrati ponudu ukoliko je dobiju, ali ne na uštrb osnovnih principa partije.

photo_drustvo_mediji_blic_jahja_fehratovic_u__bkz.org.rs__210541834
“Na vrhu uslova se nalazi jedinstvena Islamska zajednica i ukidanje (paravjerske) tvorevine (Adema Zilkića) koju je SDA proizvela”kazao je Fehratović.
Predsjednik SDA Sulejman Ugljanin govoreći sinoć na 20 godina BNV u prostorijama Bošnjačkog nacionalnog vijeća zamolio je sve bošnjake da ne ruše ni jednu ni drugu Islamsku zajednicu.
“Ja molim sve bošnjake da više nikad ne ruše ni jednog bošnjaka ni onoga iz jedne islamske zajednice ni onoga iz druge, nego da ih ujedine Ni iz jedne stranke ni iz druge”.zaključio je Ugljanin.
Podsjetimo sandžakhaber je 10.februara. 2013 godine pisao o prvom sukobu unutar odborničkog kluba SDA kada je prvi put trebalo da ove dvije partije naprave skupštinsku većinu. Tada je naš sagovornik kazao da će teško to biti jer određeni broj odbornika SDA neće da glasa protiv Ziklića. “vi znate da su oni išli i pregovarali sa onim tamo nepriznatim mešihatom, mi koji poštujemo jedinu ispravnu islamsku zajednicu nećemo da slušamo Zukorlića i sa njim nema šta da razgovaramo. Nećemo nikada prodati našeg Reisa Adema Zilkića” naveo je tada naš izvor dodajući da će oni ” podržati bilo koga, samo da nije Muamer, jer nećemo da učestvujemo u prljavim poslovima njihovim“.
Kasnije 5.marta Fuad Baćićanin je za Zukorlićevu TV Sandžak na pitanje da li bi SDA Sandžaka pristala na uslov BDZ-a da se podrži jedna i jedinstvena IZ na čelu sa muftijom Zukorlićem, Baćićanin je kazao da je SDA svakako za jednu i jedinstvenu Islamsku zajednicu.

video Baćićanin:

Ugljanin o mešihatu:

Ugljanin o mešihatu 2013

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO