Predstavljen Festival sela Srbije

Novi Pazar – Festival sela Srbije, tradicionalna manifestacija koja se održava u gradovima i opštinama širom zemlje upriličena je u Novom Pazaru. Ovom povodom na originalan način su prikazani običaji našeg grada i regiona, prezentovana nošnja i maniri dobrog domaćina.

festival_sela_srbije_2014_08

Goste je uvodnim obraćanjem pozdravila predsednica Skupštine grada Sadija Plojović. Festival je bio odličan povod da se na jednom mestu okupe predstavnici brojnih poljoprivrednih uruženja, poznavaoci ove privredne oblasti, članovi zemljoradničkih zadruga i brojni drugi gosti.

festival_sela_srbije_2014_06

U revijalnom delu Festivala prisutnima su se predstavili članovi Kulturno umetničkog društva „Sandžak“. Priznanja najuspešnijim poljoprivrednicima uručile su predsednica gradskog parlamenta Sadija Plojović i članica udruženja „Zavičaj“, prof. Milanka Vujičić. U ulozi predavača u edukativnom delu manifestacije našli su se eminentni univerzitetski profesori, među kojima i dr Dragan Milić, sa Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada.

festival_sela_srbije_2014_04

Idejni tvorac sve popularnijeg Festivala sela Srbije je publicista Miomir Filipović, u saradnji sa prof.dr Miladinom Ševarlićem.

sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO