Presretači i helikopteri kontrolišu Ibarsku

4748889780_b856b2df24

Novi ministar saobraćaja, Aleksandar Antić, izjavio je da od srede 18. septembra, u saradnji sa Upravom saobraćajne policije, počinju rigorozne kontrole učesnika u saobraćaju. Posebno će se kontrolisati vozači na Ibarskoj magistrali, koja je i najkritičnija.

Na “crnim tačkama”, kojih na Ibarskoj magistrali ima oko 15, biće pojačana kontrola brzine vozila i biće angažovani “presretači” (automobili bez vidljivih policijskih obeležja), pa čak i helikopteri, koji će kontrolisati vozila iz vazduha, rekao je Antić.

On je tokom obilaska petlje Orlovača na Ibarskoj magistrali, gde je sa ciljem veće bezbednosti saobraćaja postavljena privremena signalizacija za skretanje ka Železniku, najavio da će od sledećeg vikenda, u noćnim satima, posebno biti pojačana kontrola vozača na alkohol.

“Kao što sam ranije i najavio, prioritet će biti bezbednost u saobraćaju, održavanje postojećih saobraćajnica, bolja signalizacija i bolja ukupna organizacija saobraćaja”, rekao je ministar. On je kazao da je u poslednjih desetak dana intezivno radio na tome, zajedno sa “Putevima Srbije”, saobraćajnom policijom i Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Ministar je rekao da je posle nedavnih tragičnih događaja sa više poginulih u saobraćaju, održao hitan sastanak sa vršiocem dužnosti generalnog direktora “Puteva Srbije”, Zoranom Drobnjakom, i načelnikom Uprave saobraćjne policije, Dragišom Simićem. Na sastanku su se dogovorili oko niza konkretnih mera, kao što je poboljšanje signalizacije na kritičnim mestima, poput petlje Orlovača.

Prema rečima Antića, u Srbiji na putevima ima 180 “crnih tačaka”, a prioritet će biti rešavanje pomenutih 15 na Ibarskoj magistrali. On je kazao da će u narednih nekoliko meseci biti završena projektna dokumetacija za otklanjanje “crnih tačaka”, kao i da će radovi biti realizovani postepeno, s obzirom da trenutno nisu predviđena sredstva za to.

U poslednjih pet dana u teškim saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u Kragujevcu, na Ibarskoj magistrali kod Rudnika i na putu Zaječar – Paraćin pogunulo je sedam osoba.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO