Protivpravnim prisvajanjem bivši funkcioneri oštetili grad za preko milion dinara

Novi Pazar – Grad Novi Pazar je u cilju zaštite sopstvene imovine i budžeta grada podneo krivične prijave protiv bivših gradskih funkcionera iz reda Stranke demokratske akcije, koji su svoje dužnosti obnašali u periodu 2012- 2013. godine.

Krivične prijave podnete su usled protivpravnog prisvajanja imovine grada, odnosno mobilnih telefona i laptop računara. Ukupna vrednost za koju je grad oštećen iznosi milion i dve stotine trinaest hiljada dinara (1.213.000,oo). Ovim povodom javnosti su se na konferenciji obratili pomoćnik gradonačelnika Fevzija Murić i načelnik Gradske uprave za izvorne i poverene poslove Ahmedin Binjoš.

Prema rečima načelnika, tri od ukupno 16 lica koja su dužila opremu , vratila su službene telefone odnosno laptop računare. Protiv ostalih trinaest, pokrenut je zakonom predviđen postupak.
„Bio sam kao načelnik Uprave u obavezi da preduzmem previđene mere. Svima koji su predmet krivičnog postupka upućen je pisani zahtev za vraćanje opreme. Procedura traje od marta meseca prošle godine. Kao sledeći korak, shodno Zakonu o radu formirana je tročlana komisija koja je utvrdila visinu štete nanetu pojedinačno, ali i dala predlog kako da se šteta nadoknadi. Predmet je predat Gradskom javnom pravobranilaštvu, koje zastupa Gradsku upravu i grad Novi Pazar pred sudom,“kazao je Binjoš.

Sporna oprema, tada najskuplja na tržištu trebovana je, prema rečima Fevzije Murića, uz saglasnost bivšeg zamenika gradonačelnika Ahmedina Škrijelja koji će se kao tužena strana takođe naći pred sudom. Naloge za kupovinu, uprkos drukčijim podacima iznošenim u javnost, nije potpisao gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović.
„I pored svega ovoga, upravo oni koji su oštetili gradsku imovinu često optužuju gradsku vlast za nebrigu“, istakao je pomoćnik gradonačelnika Fevzija Murić.

sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO