Radio Sto Plus traži informacije o konkursu za direktore JP od poverenika Šabića

Zbog odbijanja Komisije za imenovanje direktora javnih preduzeća u Novom Pazaru da objavi dokumentaciju u vezi sa konkurskom i kandidatima, Sto plus radio je danas Kancelariji poverenika za informacije od javnog značaja podneo još jednu žalbu žalbu na postupanje opštinskih organa objavljeno je na sajtu radia STO PLUS.

radio-logo-android

Radio je 29. jula podneo zahtev kojim je od Komisije tražio kopije kompletnih dokumentacija prijavljenih kandidata koji su konkurisali za direktore javnih preduzeća.

Komisija za imenovanje je u svojem odgovoru od 19. avgusta, uz prilično prekoračenje zakonskog roka, našem radiju dostavila samo imena kandidata, odbijajući da javnosti na uvid stavi kvalifikacije i radne biografije kandidata.

Kako se navodi u pismu komisije, dostavljanje medijima dokumenata u vezi sa javnim konkursom bi se „povredilo pravo na privatnost, pravo na ugled ili koje drugo pravo lica na koja se tražena informacija lično odnosi“.

Komisija je slučajno, ili namerno, previdela nekoliko zakona koji regulišu tu oblast, ali i odredbu Statuta grada Novog Pazara po kojoj su sve sednice i svi dokumenti, osim ako nisu ozvaničeni kao službena tajna, dostupni javnosti.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO