Radnici – Dom u Tutinu najgori u Srbiji!!!

Inspekcija Ministarstva za rad i socijalnu politiku obavila je nadzor u tutinskom Domu za lica ometena u razvoju u kojem se u poslednjih nekoliko meseci dogodilo niz stravičnih događaja a radnici kažu da je utvrđeno da je najgori u Srbiji.

Kako Regionalna televizija saznaje, video nadzor u ovoj instituciji u noći kada je Bojan M. odsekao polni organ Branislavu J. nije radio a zaključeno je i to da telo pokojnika nije bilo obezbeđeno.

Regionalna televizija saznaje da je vanredna inspekcija u Dom došla u četvrtak posle ponoći i da je više od  15 minuta čekala ispred ove ustanove kako bi im neko otvorio vrata.

Radnici kažu da je inspektorka Ministarstva za rad i socijalnu politiku Nena Darmanović na sastanku sa osobljem rekla da je Dom u Tutinu najgori u Srbiji.

-Inspektorka je rekla da u ovom Domu ima više incidenata nego ukupno u svim ostalim domovima u Srbiji. Priznala je da joj svakodnevno od strane radnika stižu žalbe na račun direktora ali i obaveštenja o lošem radu. U jednom trenutku je zapretila otkazima jer, navodno, opstruiramo rad novog direktora, što tvrdim da nije tačno, rekao nam je jedan od radnika.

Ovo je naljutilo radnike Doma u Tutinu koji kažu da je jedino direktor odgovoran za brojna samoubistva i druge incidente u ovoj ustanovi.

Direktor ove ustanove Ramiz Zećirović kaže za Regionalnu televiziju da očekuje blagovremenu odluku ministarstva i inspekcije.

-Verujem da će do srede stići rezultati inspekcije a posle toga ćemo videti ko će snositi posledice, rekao je on.

Prema rečima radnika, direktor ove ustanove Ramiz Zećirović je, nakon što je inspekcija obavila nadzor, zaposlenima pretio otkazima.

-Govorio je da je dobio dozvolu da se obračunava sa nama i da nam deli otkaze, rekao nam je radnik koji je zamolio da mu ne objavljujemo ime jer se plaši otkaza.

S druge strane, direktor Ramiz Zećirović demantuje ove navode i objašnjava da je evidentna opstrukcija od strane zaposlenih.

-Procedura utvrđivanja odgovornosti i eventualnih propusta još uvek traje. Jasno je da neko pokušava da uzdrma poslovanje Doma i da se radi o klasičnoj opstrukciji, kazao je on za Regionalnu televiziju.

Radnici sa kojima smo razgovarali kažu da su direktorove tvrdnje da je neko od zaposlenih nagovorio korisnika Bojana M. da izmasakrira telo preminulog Branislava J. izazvale ogorčenje u kolektivu.

-Nismo monstrumi da uradimo tako nešto. Tom izjavom je direktor samo izazvao još veći gnev radnika jer je poznato da od njegovog imenovanja trpimo mobbing, kazao nam je radnik.

Prema našim saznanjima, situacija u Domu je trenutno mirna i novih incidenata nije bilo. Direktor Ramiz Zećirović je nekoliko puta tokom noći obilazio prostorije ove ustanove.

Anel Grbović – rtv

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO