Radnički ulaže žalbu na Šefikov antologijski gol

Vaterpolo klub Radnički Kon Tiki saopštio je da je uložio žalbu i zahteva da se ponovo odigra finalna utakmica Kupa Srbije.

Zvezda je dobila meč 12:11 golom u poslednjoj sekundi, a osnov za ponavljanje utakmice jeste, kako se navodi u saopštenju, materijalna povreda pravila prilikom postizanja pobedonosnog gola, a koja je direktno uticala na konačan rezultat i pobednika samog takmičenja.

Prva osnova za žalbu je šut golmana Crvene zvezde prilikom postizanja pobedonosnog pogotka koji nije bio regularan, kaže se u saopštenju.

Posle izlaska lopte u gol-aut, šut ka golu je mogao biti upućen jedino iz “prve”, kao prilikom izvođenja prekršaja iza linije od pet metara.

Prilikom upućivanja lopte ka golu Radničkog, golman Crvene zvezde je napravio prvo dva pokreta, a potom i zamah pre nego što je uputio udarac ka golu, što po pravilima nije dozvoljeno, i lopta se u ovoj situaciji dodeljuje protivničkoj ekipi.

Druga osnova za žalbu je usporeni video zapis na kome se jasno vidi da je isteklo vreme pre upućivanja udarca na gol i napuštanja ruke golmana Crvene zvezde, na stranu što i sam udarac, kao što je gore i navedeno, nije mogao biti upućen, kaže se u saopštenju.

Vaterpolo klub Radnički KonTiki, zbog gorenavedenog, zahteva da se finalna utakmica ponovi, a sudije zbog materijalne povrede pravila adekvatno sankcionišu.

Odlučujući, neverovatan pogodak postigao je u poslednjoj sekundi Zvezdin golman Denis Šefik iznenadivši kolegu Zdravka Radića šutem preko cele dužine bazena.

Sandzakhaber / izvor: B92, Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO