Radončić: Nema govora da je ovo državni udar, ovo je udar na nesposobnu vlast i korupciju

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić dao je intervju za “Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem” povodom protesta u Tuzli, Sarajevu i drugim gradovima u BiH.

“Apelujem na mlade ljude da ne budu huligani. Ako napadate Predsjedništvo BiH, napadate svoju državu”, istakao je ministar sigurnosti.

“Ovo je rezultat 17 godina loše vlasti. Ovo su djeca čiji roditelji nemaju hljeba. To su mladi koji moraju dati reket da bi zaposlili sebe ili svoju suprugu. Svi sada vide ove koji ruše, ali ne vide 200-tinjak onih korupcionaša koji su ovu zemlju doveli na prvo mjesto u Evropi po sistemskoj korupciji”, istakao je Radončić.

Kada je u pitanju reakcija na proteste Radončić je kazao:

“Ovo se može zaustaviti vrlo jednostavno. Ovo je godina za antikorupcijski cunami”, rekao je Radončić i podsjetio da je govorio ukoliko ne bude borbe protiv korupcije da će se desiti cunami naroda.

“Nemamo velike ribe u zatvorima. Nemamo tužilaštva koje rade velike slučajeve borbe protiv korupcije. Krivične prijave protiv ljudi koji su uništili privredne gigante stoje u ladicama tužitelja”, ističe državni ministar.

Kada je u pitanju Tuzlanski kanton, odakle su protesti počeli Radončić je jasno postavio stvari.

“Tamo imate premijera koji je politički bandit. On je između fotelje i povrijeđenih policajaca izabrao svoju fotelju. Ogromna je drskost ne primiti na razgovor ljude koji su došli da protestuju”, zaključio je Radončić.

Na pojedine opaske koje su se pojavile u javnosti da je u BiH na sceni državni udar Radončić je kazao da o tome nema govora.

“Kakav je državni udar kada 500-600 hiljada nezaposlenih reagira na korupciju. Ovo je narodni udar na državnu mafiju”, zaključio je Radončić.

sandzakhaber / izvor: avaz.ba

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO