Remi Milana i Barselone. Dortmundu ceo plen u Londonu. Atletiko Madrid i dalje gazi

58

Dva derbija obeležila su prve mečeve trećeg kola Lige šampiona i malo je nedostajalo da se oba završe bez pobednika. Milan i Barselona su remizirali 1:1, dok je Borusija uspela da pobedi Arsenal u Londonu sa 2:1. Čelsi je lako izašao na kraj sa Šalekom i to u gostima (3:0), Napoli je slavio sa 2:1 u Marseju, Atletiko se poigrao sa Austrijom u Beču sa 3:0, a ova runda će biti upamćena i po najbržem isključenju za dobijena dva žuta kartona.

50

Grupa E: Čelsi dobio i Šalke i Toresa, remi u Bukureštu

 

Čelsi polako ulazi u pravu formu, vezao je i sedmu utakmicu bez poraza, a do šestog trijumfa je došao na u Gelzenkirhenu, pa Žoze Murinjo mirnije može da pravi planove za prolaz u narednu fazu.

“Plavci” su dobili Šalke na strani, ali što je možda i važnije, dobili su Fernanda Toresa, koji opet trese mreže kao od šale. Španski napadač je bio dvostruki strelac i spakovao je bodove za London, što je najavio već u petom minutu.

Frenk Lampard je izveo korner sa leve strane, Ivanović nije uspeo da zahvati loptu glavom, ali jeste usamljeni Tores na drugoj stativi kome nije bilo teško da je prosledi u mrežu.

Do kraja prvog poluvremena je Petr Čeh u dva navrata spasio svoj tim, da bi u nastavku Čelsi overio pobedu. U 69. minutu je sevnula kontra u režiji Edena Azara, nastavio ju je Oskar koji je pronašao Toresa, a on lako matirao Hildebranda. Konačan rezultat postavio je Azar tri minuta pre kraja kada je krunisao solo prodor za 3:0.

 

Bazel je gostovao u Bukureštu i bio je na pragu da odnese ceo plen. Na početku drugog poluvremena Marselo Dijaz je poslao pravu “bombu” u gornji desni ugao kada su defanzivci Steaue poklonili loptu rivalu, ali je dva minuta pre kraja Tatu sprečio poraz rumunskog kluba.

51

Grupa F: Borusija srušila Arsenal, Napoli produžio agoniju Marseja

 

Jedan od dva derbija trećeg kola igrao se u Londonu i očekivalo se mnogo više od onoga što su fudbaleri Arsenala Borusije prikazali u prvom poluvremenu, pošto su ga obeležila dve greške i malo dobre igre.

“Milioneri” su prvi poveli, a Aron Remzi im je bukvalno asistirao. Petljao je ispred svog kaznenog prostora, što je kaznio Levandovski i oduzeo mu loptu, zatim brzo proigrao Mkitarijana koji je pogodio donji desni ugao za 1:0 u 16. minutu.

Puleni Arsena Vengera su bili nešto agilniji, a malo je nedostajalo da se velški vezista iskupi za kiks, ali je u finišu prvog dela njegov udarac na gol-liniji zaustavio Humels. Ipak, to je bila najava izjednačenja.

52

Akcija “tobdžija” je išla po desnoj strani, Sanja je centrirao na peterac a Subotić i golman Vajdenfeler se nisu najbolje razumeli, što je iskoristio Olivije Žiru da zatrese mrežu za 1:1. Ni u nastavku nije bilo akcija za prepričavanje, a navijači Arsenala će dugo žaliti za udarcem Kazorle iz 69. minuta.

Opet su domaći igrači kombinovali po desnoj strani, Ozil je povratnom našao španskog vezistu koji je pogodio mesto gde se spajaju desna stativa i prečka, a kao što je ta šansa otišla u nepovrat, tako su i bodovi otišli za Dortmund.

Deset minuta pre kraja Gibs nije dobro ispratio napad gostiju, Groskrojc je sa desne strane prebacio loptu na drugu stativu, a tamo je spreman bio Robert Levandovski i odličnim udarcem iz prve matirao Šćešnog za 2:1, pa se u ovoj grupi dobro zakuvalo, jer tri ekipe imaju po šest bodova.

53

Tome je doprineo i Napoli koji je slavio u Marseju i tako produžio agoniju francuskog tima koji je doživeo šesti uzastopni poraz u Ligi šampiona.

Domaći tim gotovo ništa nije pokazao, a četa Rafe Beniteza je tek u finišu prvog poluvremena uspela to da kazni. Učinio je to Hoze Kaljehon na pas Iguaina, pošto se na levoj strani oslobio čuvara i matirao Mandandu za 1:0.

Gosti iz Italije su kontrolisali igru, što im nije bilo mnogo teško protiv bledog rivla. kome je presudio Zapata u 67. minutu. Sve što je Marsej uspeo do kraja je da ublaži poraz preko Ajeva.

54

Grupa G: Rekordno isključenje u porazu Porta od Zenita, bečka šetnja Atletika

 

U okviru grupe G, Hulk je sa Zenitom gostovao Portu u meču protiv bivših saigrača, a već u petom minutu iznudio je faul posle kog je Meksikanac Erera dobio žuti karton.

Usledio je veliki šok za Porto, isti fudbaler je prerano izašao iz živog zida kad je izveden slobodan udarac, što nije tolerisano, pa je poslat u svlačionicu za rekordno isključenje nakon dva žuta kartona. Uprkos tome, Porto je krenuo napadački, malo je falilo da Gonzalez donese prednost domaćinima, ali je pogodio prečku, pa se na odmor otišlo sa 0:0.

U nastavku je idealnu priliku imao Hulk, ali se u ovom meču ipak našao u ulozi asistenta. Tek u 86. minutu iskorišćena je brojčana nadmoć, kada je Brazilac centrirao, a Keržakov udarcem glavom zatresao mrežu, obradovao trenera Spaletija, ali ne i Hulka, koji nije želeo da se raduje porazu bivših saigrača.

55

Atletiko Madrid je imao početak iz snova u Primeri i Ligi šampiona, pali su Porto i Zenit, a na red je došla Austrija, kojoj se gostovalo u Beču. Nisu ni najavili domaćini da bi mogli skupo da prodaju kožu timu Dijega Simeonea, već u osmom minutu ispala je cela odbrana, pa je Garsiji Felipe omogućio da samo plasira u mrežu.

Na novi gol se čekalo do 20. minuta, kada je Košta najavio sigurnu pobedu. Praktično sa sredine terena prošetao se do gola, rutinski predriblavši dva igrača savladao je Lindnera.

Zadovoljili su se time u prvom poluvremenu, u nastavku je umesto Felipea šansu dobio Insua, pa se i on našao u ulozi asistenta. Našao je Koštu u sredini, a Brazilac je samo potvrdio da je u vrhunskoj golgeterskoj formi za konačnih 3:0.

56

Grupa H: Bravure i malo golova u remiju Milana i Barse, Seltik srušio Ajaks u Glazgovu

 

U duelu dva velikana i bivša šampiona Evrope, Milan je ugostioBarselonu, i to bez respekta. To je Robinjo pokazao driblinzima, Kaka je na momente podsetio na stare dane kada je vodio „roso-nere“ do titule prvaka Evrope, a brazilski tandem je i doneo prednost protiv Katalonaca. Nesporazum Maskerana i Pikea iskoristio je Robinjo, i posle duplog pasa sa Kakom je plasirao pored Valdeza.

Tek sredinom poluvremena je Barsa počela da dolazi do svog ritma, a Mesi je pokazao zašto nosi titulu najboljeg na svetu. Kada je delovalo da će previše zakomplikovati i izgubiti ravnotežu u duelima, uspeo je da hladnokrvno savlada Ameliju. Imao je i Sančez priliku da ga matira, ali je nonšalantno šutirao, pokušavao je i Nejmar neuspešno sa levog boka iz daljine, pa se na pauzu otišlo sa 1:1.

U nastavku se ispostavilo da je Robinjo i previše opušteno ušao u meč: imao je idealnu priliku da se proslavi i nakon ubacivanja sa levog boka izbegao je ofsajd zamku, izašao sam ispred Valdeza, a zatim neshvatljivo propustio loptu koja je otišla u gol-aut.

To nije kažnjeno jer mu se revanširao Adrijano, očajnom reakcijom pred golom Milana, pa je došlo do podele bodova.

57

Zadovoljili su se time u prvom poluvremenu, u nastavku je umesto Felipea šansu dobio Insua, pa se i on našao u ulozi asistenta. Našao je Koštu u sredini, a Brazilac je samo potvrdio da je u vrhunskoj golgeterskoj formi za konačnih 3:0.

U još jednom duelu dva bivša šampiona Evrope, Seltik je pokazao Ajaksuda niko neće otići zadovoljan sa Seltik Parka. Barselona je jedva iščupala pobedu od 1:0 u Glazgovu, a Seltik je parirao timu iz Amsterdama i bez suspendovanog Brauna, a u 44. minutu Stouks je u duelu sa Densvilom iznudio penal, koji je realizovao Forest.

Drugo poluvreme donelo je nove probleme za Ajaks. Propuštene prilike su ih skupo koštale, pa je Seltik poveo sa 2:0 u 54. minutu. Samaras je prošao po levom boku, lopta se posle njegovog ubacivanja odbila do Kajala, a na putu do gola, defanzivac „kopljanika“ Densvil ju je preusmerio u donji desni ugao i postao tragičar meča, za novu radost na Seltik Parku.

Slavlje na stadionu pokvario je samo Biton crvenim kartonom u 88. minutu, a zatim i Šone golom praktično pre poslednjeg sudijskog zvižduka, čime je Ajak ublažio poraz.

 

Liga šampiona, 3. kolo:

Grupa E:
Steaua – Bazel 1:1 (0:0)

(Tatu 88 – Diaz 48)
Šalke – Čelsi 0:3 (0:1)
(Tores 5, 69, Azar 87)
Tabela: Čelsi 6, Šalke 6, Bazel 4, Steaua 1.
Grupa F:
Arsenal – Borusija Dortmund 1:2 (1:1)
(Žiru 41 – Mkitarijan 16, Levandovski 80)
Olimpik Marsej – Napoli 1:2 (0:1)
(Ajev 86 – Kaljehon 42, Zapata 67)
Tabela: Arsenal 6, Borusija 6, Napoli 6, Marsej 0.
Grupa G:
Porto – Zenit 0:1 (0:0)

(Keržakov 86)
Austrija Beč – Atletiko Madrid 0:3 (0:2)
(Raul Garsija 7, Košta 20,53)
Tabela: Atletiko 9, Zenit 4, Porto 3, Austrija 1.
Grupa H:
Seltik – Ajaks 2:1 (1:0)
(Forest 45, Kajal 54 – Šene 90+4)
Milan – Barselona 1:1 (1:1)
(Robinjo 9 – Mesi 23)
Tabela: Barselona 7, Milan 5, Seltik 3, Ajaks 1.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO