Rešavanje problema javne rasvete

Novi Pazar –  Poslednjih mesec dana u Novom Pazaru izražen je problem nepostojanja javne rasvete u brojnim ulicama u gradu, o čemu je izveštavala I Regionalna televizija odazivajući se na mnoge pozive građana koji se suočavaju sa ovim problemom.

LR-novipazar-pesackazona08

Trenutno su 24 ulice bez javne rasvete, a građani su zabrinuti za ličnu, i bezbednost svoje dece.  Problem bi uskoro trebao da bude rešen zahvaljujući naporima Gradske uprave i nadležnih preduzeća, koji kako je danas rečeno na konferenciji za novinare, čine sve da problem bude rešen što pre u interesu i grada i građana.

Gradske i prigradske ulice i pojedina seoska područja bez javne rasvete su zbog nepostojanja odgovarajuće prateće dokumentacije. Elektrodistribucija ih je tada isključila sa sistema,  i te 24 ulice su i dan danas bez rasvete, rečeno je danas u Gradskoj upravi.  U pitanju su ulice u blizini škola, bolnice, i rizičnih raskrsnica na magistralnim putevima. Svakodnevno i Gradsku upravu i našu televiziju, kao i nadležne institucije pozivaju građani zabrinuti za ličnu i bezbednost svoje dece. Jedan od zahteva nadležnih je da se uplati oko 33 hiljade dinara za svaku ulicu, koji se tretiraju kao novi priključci. Rezultati u rešavanju ovog problema bi uskoro trebali da budu vidljivi.

„Novopazarska Elektrodistribucija nas je u jednom momentu obavestila da je prinuđena da isključi uličnu rasvetu, jer nije kompletirana prateća dokumentacija.

Početkom oktobra meseca su to i učinili. Od nas, da bi ponovo uključili uličnu rasvetu su tražili da uz svu dokumentaciju njima dostavimo i atest o ispravnosti instalacija, karton izvedenog stanja, uplaćena taksa i broj katasterske parcele. Mi smo angažovali jednu firmu koja je izvršila pregled svih uličnih rasveta, oni su takođe i kompletirali svu traženu dokumentaciju koju smo dostavili Elektrodistribuciji. U rešavanje problema uključen je i gradonačelnik Novog Pazara, koji je u više navrata intervenisao kod generalnog direktora u Kraljevu. Potrebno je mnogo novca, mi ćemo ispuniti sve obaveze. Nadamo se da će problem naići na razumevanje i da će se ubrzo i rešiti“, kazao je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, Edib Đerlek.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO