Rodbina i prijatelji ubijenih kod gradskog sebilja u Novom Pazaru čekali protestnu šetnju koje nije bilo!

Iako najavljivan ali ne pompezno kao prošli put, skup i protestna šetnja protiv načelnika novopazarske policije Dragana Terzića danas nije održan u Novom Pazaru, okupili se samo prijatelji, rodbina i porodice ubijenih!

Sebilj Novi Pazar
Sebilj Novi Pazar

 

Ne zna se razlog zbog čega se skup nije održao, reporter sandžakhabera koji je bio na licu mesta javio je da se okupilo stotinak građana Novog Pazara uglavnom rodbine, prijatelja i kolega ubijenih čija su ubistva nerasvetljena.

 

Oni su negodovali zbog čega se niko nije pojavio danas da se krene u protestnu šetnju aludirajući i na medije i pripadnike političkih patrija iz Novog Pazara koje su ne javno ali potajno pozivale svoje članove i simpatizere da dođu na protestni skup prošlog petka.

haber novi pazar setnja

 

Podsetimo protestni skup i šetnja do novopazarske zgrade Policijske uprave i pravosudnih organa izazvala je veliko interesovanje medija.

Na ovom skupu građani su od policije i pravosudnih organa zatražili su da se rasvetli ovaj zločin i oni koji su se dogodili u prethodnih nekoliko godina, a počinioci još nisu otkriveni. Pozivi za jučerašnji protest građanima su upućeni preko društvenih mreža. Protestna šetnja je prošla bez incidenata.

Poslednje ubistvo bilo je povod i za vanrednu sednicu političkog saveta u Novom Pazaru. Novopazarski gradonačelnik Meho Mahmutović je ocenio da je nakon ovog ubistva “bezbednosna situacija u gradu narušena i da se građani osećaju nesigurno” i pozvao je policiju da što pre razjasni ovo i još nekoliko nerazjašnjenih ubistava. Ajdinović je ubijen u utorak oko 21h, u klasičnoj sačekuši ispred porodične kuće. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog ubistva.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO