Rožaje: Bošnjačka apsolutni pobjednik, Zukorlićev BDZ doživio totalni poraz!

Novi Pazar – Rožaje – Prema nepotpunim podacima, na lokalnim izborima juče je glasalo 14.200 birača, što čini 67 procenata od ukupno upisanih 21.333. Prema nezvaničnim  rezultatima, Bošnjačka stranka je osvojila 17 mandata, DPS 12,  a SDP 4 i BDZ jedan mandat javljaju Crnogorski mediji.

Ako se zna da rožajski lokalni parlament čine 34 odbornička mjesta, to znači da nijedna od ovih stranaka nije osvojila apsolutnu većinu, pa će za formiranje vlasti biti neophodno formiranje koalicija.

U izjavi za medije predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović je rekao da je zadovoljan ostvarenim rezultatom i podsjetio da su u prethodnom sazivu lokalnog parlamenta imali devet odborničkih mjesta, ali da su na ovim izborima skoro duplirali rezultat. On se zahvalio građanima koji su dali podršku njegovoj listi i obećao stvaranje boljeg života za sve.

– Ovo je definitivno da se bez Bošnjačke stranke ne može formirati vlast u Rožajama, odnosno da će budući predsjednik opštine biti iz naše stranke – kazao je Husović i zahvalio političkim protivnicima na korektnoj kampanji.

Inače, glasalo se na 44 mjesta. Predsjednik OIK-a Rafet Hajdarpašić rekao je da nije bilo većih nepravilnosti tokom izbornog dana koje bi mogle da dovedu u pitanje regularnost izbornog procesa.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO