Sa skupa SDA Ugljanin poručio – Zaustaviću put ka Evropi – Foto – video

Novi Pazar – Stranka demokratske akcije Sandžaka održala je danas skup pod nazivom “Za pravnu sigurnost i evropsku budućnost”. Predsednik SDA je prisutnim građanima kazao da je ovaj skup poziv na razum i izrazio nezadovoljstvo bezbedonosnom situacijom u Novom Pazaru. Skupu su se obratili i  poslanici Bajro Gegić i Enis Imamović, potpredsjednik Stranke Fuad Baćićanin.

sda-logo

Obraćajući se prisutnima predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin je ponovio da je krajnje vreme da načelnik novopazarske policije Dragan Terzić ode sa te funkcije. On je još jednom tražio da Terzić ode iz Novog Pazara pa i Srbije ali njegove pretnje nisu urodile plodom. Ugljanin je kazao da će Bošnjaci biti pitani da li su zadovoljni zakonima o manjinskim narodima i rekao da neće biti zaodovoljni mrvicama. 

Predsednik SDA je poručio da Novom Pazaru treba policija, ali da su potrebni čestiti policajci, dok su građani rekli “Bez Terzića” a Ugljanin kazao “čuli ste”. On je dodao da će morati da se promeni nacionalna struktura i one koji loše rade.

“Ja ću tražiti da se zaustavi put ka Evropskoj Uniji dok se ta prava ne riješe. Kao predsednik jedne legitimne bošnjačke stranke neću dozvoliti prevaru i neću se zadovoljiti kozmetikama a ljudi da pate u kučama“. zaključio je ministar.

Međutim u saopštenju za javnost SDA kaže se da je Ugljanin kazao da se SDA Sandžaka  već dvadeset tri godine zalaže za iste ideale – za uspostavljanje pravne države, borbu protiv kriminala,  za ravnopravnost i poštovanje prava nacionalnih manjina, za bolji život građana i zauvijek će se boriti za njih. Zato je ovaj skup poziv na razum, poziv za civilizacijsku zaštitu građana od bahatih pojedinaca“.

Ministar u Vladi Srbije je izrazio uverenje da će ova Vlada, koja je imala hrabrosti i volje da nakon 15 godina reši ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, rješiti mnoge nerasvijetljene zločine u Sandžaku i time učvrsititi povjerenje između građana Sandžaka i države.

“Danas smo svi na istom zadatku i idemo ka istom cilju, Vlada, građani Srbije, manjine i međunarodna zajednica, svima je zajednička želja da Srbija postane punopravni član Evropske Unije”-poručio je Ugljanin.

Prisutnim građanima obratili su se i drugi funkcioneri SDA a građani sandžaka doputovali su iz Sjenice, Tutina i drugih gradova Sandžaka. Među prisutnima je bio i Adem Zilkić reisu-l-ulema IZS koju je osnovao Ugljanin.

Skup je završen bez incidenata a vidljivi su bili i transparenti sa pitanjem “Vučiću da li je Sandžak Srbija”  kao i zastava Bosne i Hercegovine.

Ovaj skup organizovan je kao petogodišnjica pokušaja atentata na Sulejmana Ugljanina, na današnji dan grupa simpatizera ove stranke pokušala je da povrati svoje prostorije koje su im otuđene zbog štetnog ugovora sa kulturnim centrom Novi Pazar koji im je prostorije koje su pokušali da povrate ustupio za stranačke. SDA je te večeri iznenada pokušala upad i zauzimenje istih.

Prilog tv b92 iz tog vremena:

 

 

video skupa SDA

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO