Sajber lopovluk: Da li vas je zavarao “Balašević” prevarant?

Sudeći po žalbama mnogih internet korisnika pre oko pola godine izvesni Sarajlija pokrenuo je prevaru koja je nasamarila mnoge ljubitelje Balaševića, otuda i naziv “Balašević prevarant”. Evo zbog čega se treba pripaziti na internetu.

slika-djordje-balasevic-nikad-vise-koncert-u-nemackoj-slike-2672-1-1

“Pod lažnim nalogom varao je ljude da preko njega naruče šolje sa motivima Đorđa Balaševića i da mu pošalju novac i na kraju ostanu i bez para i bez šolja, kad se sve to otkrilo i kad su sve moguće novine to objavile lik je sakrio stranicu i ugasio sajt privremeno dok to sve ne prođe, kad se sve stišalo onda je opet pokrenuo sajt i Fejsbuk stranicu načinio vidljivom i pošto mu je propao taj vid malverzacije dosetio se novog”, rekao je naš izvor koji se bavi društvenim mrežama.

“Prevarant sad radi sledeće, redom ide po Jutjubu i gasi sve moguće kanale na koje naleti da na sebi imaju neku muziku od Balaševića. Zašto to radi? Pa jednostavno je, napravio je kanal i sve bolje pesme i sa lepšim videom prekopira kod sebe a Jutjubu prijavi taj drugi kanal da mu krši autorska prava, kad Jutjub obriše video on ga kod sebe objavi na kanalu i tako on na svoj kanal dobija svu moguću posetu jer pravi monopol i ubacio je adsense reklame naravno kako bi zaradio. Naravno svi ostali kanali su postavljali Đoletove pesme jer vole tu muziku i nije bilo reklama na njima, i ljudi se ne razumeju kako sve funkcioniše i ko zna koliko njih jos ulazi na kanal redovno pa ne mogu da reaguju kad im stigne prijava.

Pripazite se ovog “naloga kidnapera” http://www.youtube.com/user/balasevicdjordje . Prema tvrdnjama grupe osnovane samo da bi ukazala na malverzacije ista osoba koja krade naloge vodi i Fejsbuk stranicu Balaševizam.

Ovo su samo neki od kanala koji su obrisani, za koje korisnici grupe tvrde da su ukradeni: Niko14101995, 21amcho, HERCEGOVINA.info, maanalaana, Dragan Subasic, baneboss75, vassolinjo, Samra Bibic, Milutinka84, Decky D, veljkojohny, Aleksandar Đorđe, TheMarek2580, barracuda2906, StefanVucevski22, WildSoul79, zaggich, 1988Dragana, balcanmusicchannel, pogresanuser, nbgtrickster, otilija09, PavleVujisic, YugoPFC, Sasija1, dzinefull, djuka4715, Hogar45, dzabalebarossss, Dragana Vasic, fantomka2, MrNeven3, ElwoodBlues17, DivljaKupinA031, 1981acmilan…

izvor: alo.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO