SAOPŠTENJE TORCIDE SANDŽAK 1989

torca

SAOPŠTENJE Torcida Sandzak 1989!

Postovana i draga braco Bosnjaci, Novopazarci, Navijachi i svi ostali gradjani Sandzaka. Torcida Sandzak kao grupa osnovana 1989.godine, evo vec 24 godine ima za cilj da u jednom kopu, jednom imenu sakupi sve koji navijaju za Novi Pazar. Oni koji prate istoimenu tribinu i oni koji su duze tu znaju da je Torcida Sandzak oduvijek bila stozer jedinstva, sloge i hrabrosti Bosnjackog Naroda.

U najtezim godinama represije, raznih ataka, provokacija, pre svih politickih stranaka nastaje Torcida Sandzak kao simbol Odbrambenog stita Novog Pazara, bedema grada. Od tada pa do zabrane postojanja imena “Torcide Sandzak” ,kao i posle toga do dana danasnjeg Torcida u martu slavi 24 godine postojanja, 24 godine ponosa, vernosti, dela tradicije, dela Pazara i njegovih mahala, duh tinejdzera koji vole klub sa Josanice,j edva cekaju svaku utakmicu i zive za svaku pobedu.

Znamo da u nasem gradu i Sandzaku vlada nesloga na svim poljima. Krenuci od politickih partija,i slamske zajednice i svih drugih drustvenih grupa. Znamo da nam takva podela makar na tribini trebala nije i da smo mir i slogu na tribinu odrzavali preko 15.godina. Nasa zelja nije bila svadja i nesloga .

Mi idemo i zelja nam je da stvorimo jedinstvo na sjeveru, zelimo da sjever opet bude pun…

DA BUDE PONOS CARSIJE,SIMBOL JEDNE ARMIJE KOJA HRABRO KORACA IZ SANDZAKA “POROBLJENE ZEMLJE” KA SVIM STAZAMA SVIJETA !

Nalazimo se u zatvorenom prostoru, Braco. Kakvo god stanje bilo ,nama je SLOGA najpotrebnija,makar to da ostavimo nasim potomcima,Sinovima Sandzaka ! ‘Svi se čvrsto Allahova užeta držite i nikako se ne razjedinjujte! I sjetite se Allahove milosti prema vama kada ste bili jedni drugima neprijatelji, pa je On složio srca vaša i vi ste postali, milošću Njegovom, prijatelji; i bili ste na ivici vatrene jame, pa vas je On nje spasio. Tako vam Allah objašnjava Svoje dokaze, da biste na pravom putu istrajali.” (Ali Imran, 103)

NA BRANIKU GRADA,NEKADA I SADA ! TORCIDA 1989 SANDZAK !!

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO