Sarajlije drma zlatna groznica

rudnik zlata

Dal’ je plemeniti metal ili nije – svi kopaju da saznaju.

Prema tvrdnjama meštana Tarčina, pre nekoliko dana je tokom kopanja tunela na Suhodolu pronađeno zlato što je izazvalo svojevrsnu zlatnu groznicu.

Već nekoliko dana u ovom malom mestu pored Sarajeva, tvrde meštani, kopači prekopavaju deponiju zemlje koju radnici dovoze iz tunela, u nadi da će pronaći zlato, prenose Večernje novosti.

Cela priča počela je pre desetak dana, kada je radnik na iskopavanju tunela pronašao grumen zlata veličine čaše i prodao ga za veliku sumu novca.  Nakon toga, u ovom mestu u blizini Sarajeva nastala je prava zlatna groznica.

Jedan od meštana Tarčina, Safet Habibović, koji živi u blizini odlagališta zemlje iz tunela, kaže da svakodnevno viđa nekoliko desetina muškaraca, žena i dece koji dolaze i kopaju.

– Dolaze iz dana u dan i kopaju, bez obzira na to kakvi su vremenski uslovi. Poslednja dva dana, po kiši, kopali su i razbijali kamenje čekićima bez prestanka – kaže Habibović.

Priču o pronalasku zlata potvrdio je Franjo Bešlić, meštanin sela Toplice, koji se nalazi u blizini tunela u izgradnji.

– Ja sam čuo da se na ovom području zlato vadilo za vreme Rimljana. Međutim, ono što ja znam, ovde se vadila živa – kaže on pokazujući na obližnje pećine.

U turskoj kompaniji Cengiz, koja je angažovana na gradnji tog dela autoputa 5C, nisu hteli da komentarišu navode meštana. Rekli su samo da je moguće da se radi o bakarnom sulfatu. Meštani, međutim kažu, gde ima dima ima i vatre.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO