SDP: Saopštenje za javnost

SDP

Sandžačka demokratska partija ima obavezu da građanima Novog Pazara objasni razloge najnovije krize u funkcionisanju Koalicije, a koja je postala evidentna nakon nedolaska članova Gradskog veća iz sastava SDA, kao i otvorenog pisma objavljenog u medijima. 

Evidentno je da vladajuća koalicija u Novom Pazaru funkcioniše uz velike probleme i mislimo da je krajnje vreme da kao ozbiljni i odgovorni ljudi preduzmemo sve potrebne mere kako bi Gradska vlast funkcionisala nesmetano i u korist svojih građana.

Ulaskom u koaliciju Sandžačka demokratska partija je imala iskrenu nameru da nastavi rad na način kako se to radilo u prethodne četiri godine, koje su davale ozbiljnu nadu da bi naš Grad u neko dogledno vreme mogao da preraste u grad kakav mi zaslužujemo. Posle sedam meseci nove koalicione vlasti jasno je svima da su prioriteti naših koalicionih partnera iz SDA dijametralno suprotni svemu onome što za nas predstavlja suštinu plana za budućnost Novog Pazara.
Mislimo da smo napravili dobar koalicioni sporazum, ali suština problema nije u njemu već u tome kako SDA doživljava vlast, koja je naša odgovornost i veliki ispit, a ne plen koji bi se podelio po stranačkim i porodičnim osnovama. Možda bi SDA trebala da se zapita o kadrovima koje su postavili, njihovom kapacitetu da se bave ozbiljnim poslom kakav je vođenje jednog grada kao sto je Novi Pazar. Ovako im preostaje da od nas traže da radimo infrastrukturu i razvojne projekte, dok oni uzimaju fiktivne putne dnevnice i primaju novčane stimulacije po partijskoj osnovi.
Pre svega jednu stvar moramo decidno da kažemo javno kao što smo govorili i na koalicionim sastancima. Javne nabavke nisu stvar koalicionih dogovora i nikada se neće deliti kao plen. Odabir će se vršiti transparentno, po zakonu i izabraće se najbolji i najpovoljniji ponuđači bez obzira na njihovu stranačku pripadnost i zasluge. Sa tim nema dogovora i pregovora.
Osim toga, nekontrolisano i protivzakonito zapošljavanje kadrova SDA u javnim preduzećima i ustanovama predstavlja najgrublji primer kršenja koalicionog dogovora, gde smo izričito tražili da se na određeno vreme zaustavi prijem novih radnika.
Svesni ozbiljnosti trenutne situacije mi u Sandžačkoj demokratskoj partiji smo spremni na razgovore, spremni smo na pregovore, dogovore i saradnju sa svima koji su dobronamerni, iskreni i odgovorni. Ono što je sigurno, nećemo pristati na ucene, ultimatume i kompromise na štetu građana Novog Pazara.
U Novom Pazaru Informativna služba SDP
04.02.2013. godine

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO