Selaković: Zaposleni na određeno vreme neće biti otpušteni

Ministar pravde Nikola Selaković najavio je danas da niko od zaposlenih na određeno vreme u sudovima, tužilastu i lokalnoj samoupravi neće biti žrtva zakona o budžetskom sistemu.

“Ono što je bitno reći jeste da znaju zaposleni na određeno vreme u sudovima, u lokalnim samoupravama i tužilaštvu da neće ostati bez posla”, kazao je on novinarima odgovarajući na konstataciju da trećini zaposlenih u Privrednom sudu od početka meseca ističe ugovor na određeno vreme.

Selaković je objasnio da su sa problemom suočeni ne samo Privredni, već i osnovni sudovi.

To je, kako je objasnio, problem sa kojim smo se suočili kada je usvojen zakon o budžetskom sistemu, koji je nastao neažurnošću sudova u protekle četiri godine kada sudovi nisu apsolutno nikoga primali na neodređeno vreme.

U razgovoru sa Ministarstvom finansija, članovima komisije koja određuju dodatna zapošljavanja mi gledamo kako da prevaziđemo ovaj problem, kazao je Selaković.

“Ako je neko radio preko pet godani na oređeno vreme i nije sproveden konkursni postupak kada je trebalo nikako ne sme da bude žrtva zakona o budžetskom sistemu. Oni će ostati na poslu, biće obezbeđen neometan rad sudova. U budžetu Republike Srbije postoji novac za te plate, one su predviđene i u ovom budžetu”, uverava ministar.

On je kazao da ne treba da postoji nikakva bojazan za bilo koji sud ili tužilaštvo da će doći do kolapsa ili blokade posla.

sandzakhaber / Izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO