Servis tahografa i u Novom Pazaru

servis-tahografa-i-u-novom-pazaru

Tahograf, uređaj koji u kamionima i autobusima služi za kontrolu svih parametara vožnje i upotrebe vozila, do sad je mogao da se servisira u najbližem servisu u Kraljevu.

Kamiondžije su odahnule, servis je otvoren i u Novom Pazaru.

Za neispravan tahograf, uređaj u kamionu i autobusu koji beleži svaki parametar vožnje poput „crne kurije“ u avionu, vlasnici vozila plaćaju ogromne kazne koje se za firme kreću i do 1500 evra. U slučaju saobraćajne nezgode sa tahografa se očitava brzina, vreme koje je vozač izdvojio za odmor i drugi podaci važni za istragu. Do sada za bilo kakav kvar, ili samo baždarenje ovog uređaja, vlasnici kamiona i autobusa iz Novog Pazara morali su vozila da šalju u najbliži servis u Kraljevu. Skupo, skoro kao i predviđena kazna za njegovu neispavnost. Odnedavno u Auto centru „Lađar“, desetak kilometara od Novog Pazara prema Raški, počeo je da radi servis ovih uređaja. Kamiondžije su odahnule.

Servis radi sa digitalnim i sa analognim tahografima. Cena baždarenja je prihvatljiva, kažu kamiondžije. Za sako peto vozilo dobija se popust 50 odsto, a svaki deseti tahograf baždari se besplatno.

Izvor: Rtvnp.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO