Skajp će prevoditi razgovore uživo

Za vreme intervjua sa Karom Svišer i Voltom Mosbergom iz onlajn magazina Re/code na sceni Code konferencije u Rančos Palos Verdesu u Kaliforniji, direktor Microsofta Satia Nadela govorio o tome kako ulazimo u novu eru još ličnijeg korišćenja kompjutera. Izložio je Microsoftov cilj o stvaranju kompjuterskog iskustva koje će biti prirodnije, humanije, više nalik na nas.

Predstavljajući primer humanijeg korišćenja računara, korporativni potpredsednik kompanija Skype i Lync Gurdep Pal pridružio se Nadeli na bini da bi otkrio inicijalni izgled Skype Translator-a, proizvoda u nastajanju, koji će biti dostupan u beta verziji za Windows 8.1 na određenim jezicima do kraja ove godine.

Skype Translator pomaže u uklanjanju geografskih i jezičkih barijera kroz real-time prevod dijaloga. Istraživači Microsofta i Skype-ovi inžinjeri su ga razvili, a ova tehnologija predstavlja značajan napredak u jezičkom prevođenju.

Gurdep je izlagao na engleskom i vodio dijalog preko Skype-a sa Dianom Hajnrihs, zaposlenom u Microsoftu, koja je govorila na nemačkom, i njihova konverzacija je bila prevedena u realnom vremenu kroz govor i tekst. Možete pogledati demo video i pročitati više o aplikaciji na zvaničnom Microsoft blogu.

Sandzakhaber / izvor: blic.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO