Škrijelj: Javnu higijenu prepuštamo inostranim firmama

deponija

Novopazarska “Čistoća” trebalo bi u narednom period da održavanje javne higijene na teritoriji grada, kao i sanaciju deponije Golo brdo,  prepustiti nekoj od zainteresovanih inostranoj firmi koje bi trebalo da ulože oko pet miliona evra, saznaje radio Sto plus u ovom komunalnom preduzeću.

Direktor Hivzo Škrijelj kaže za naš radio da su za ovaj sektor već zainteresovane četiri firme iz inostranstva čiji će prioritet biti aktiviranje i podizanje na viši nivo primarnu selekciju.

“Primarna selekcija podrazumeva skupljane kvalitetnog papira, pet ambalaže, aluminijumskog otpada, stakla na teritoriji grada”, kazao je za radio Sto plus Škrijelj.

On je izrazio očekivanje da bi strateški partner kupovinom neophodne opreme, mehanizacije i sanacijom deponije u vrednosti od oko dva miliona evra,  ovom preduzeću pomogao da prevaziđe postojeće problem.

“Dajemo delatnost nekome ko bi mogao mnogo bolje i sa vise novca od nas da radi na tome. Tim projektom bi se obezbedila i kupila nova vozila, vise stotina kontejnera za sve vrste ambalažnog otpada, napravio dobar socijalni program za sve zaposlene gde ni jedan radnik u tom period ne bi mogao da ostane bez posla. Deponija Golo brdo bi bila urađena po najvišim standardima. Želimo da evropski sistem i ovde instaliramo I da imamo cistiji i lepši grad”, rekao je Škrijelj našem radiju.

On je najavio da je u planu, ukoliko se postigne dogovor sa nekom od inostranih firmi, da se prvo oko novopazarskih vrtića, osnovnih i srednjih škola postave kontejneri za plastiku, papir i staklo, kao i da se vise vodi računa o održavanju javne higijene u tim delovima grada.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO