Skupština: Elfić, Haljimi i Ostojić prave poslaničkli klub

UKOLIKO vladajuća većina ne prihvati predlog samostalnih poslanika da se promeni skupštinski poslovnik i da se oni izjedanače sa ostalim parlamentarcima, pet nezavisnih tribuna iz redova opozicije verovatno će formirati novi klub.

20131018-151745.jpg

Prema našim informacijama, Zoran Ostojić, Riza Halimi, Emir Elfić, Sanja Jefić Branković i Nikola Tulimirović ozbiljno razmišljaju da se udruže kako bi iskoristili pogodnosti koje imaju poslaničke grupe.

Tako će dobiti više vremena za raspravu, pravo da učestvuju u radu skupštinskih odbora i delegacija, a moći će da prisustvuju i sednicima Kolegijuma u parlamentu. Kako smo saznali, oni će još malo sačekati odgovor vlasti na predlog za izmenu Poslovnika, a onda će pozvati i Vuka Jeremića da im se priključi. A od njegovog odgovora zavisiće i podela funkcija u njihovom klubu.

– Prelaskom nekih poslanika u redove “samostalaca” otvorila se mogućnost za formiranje još jedne grupe. Bilo je neformalnih razgovora, ali još ništa nismo odlučili. Ukoliko postignemo dogovor, svi će zadržati svoje pravo da promovišu sopstvene programe i moći će samostalno da donose odluke – kaže, za “Novosti”, Emir Elfić iz BDZ.

Kako nam je objasnio, o ovoj ideje sve više se razmišlja zato što su nezavisni poslanici u podređenom položaju:

– Nemamo mogućnost da kao i ostali poslanici zastupamo interese svojih birača. Ukoliko se petorka dogovori i pritom ne privoli Jeremića da im se priključi, u redovima samostalaca, ostaće i Zaharije Trnavčević, Borislav Pelević, Dragana Đuković, Enis Imamović i Bajro Gegić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO