Sprema se udar na tajkune i političare u Srbiji

BEOGRAD – Aleksandru Vučiću ostalo je još 27 dana da ispuni obećanja vezana za rješavanje 24 sporne privatizacije što je zahtjevala Evropska unija, a kako saznaje „Blic”, već tokom sljedeće nedjelje očekuje se nekoliko velikih hapšenja.

vucic
vucic

Izvor “Blica” iz policije navodi da su sve istrage završene i da će do kraja mjeseca, baš kako su Vučić i direktor policije Milorad Veljović najavljivali, biti završeni.

– Već sljedeće nedjelje će biti novih privođenja u slučaju zloupotreba u „Galenici”, a odmah zatim slijede i nastavak akcije u „Azotari” i otvaranje slučaja „Veterinarski zavod” – kaže izvor „Blica” blizak istrazi.

On objašnjava da je u planu privođenje nekoliko uticajnih privrednika i tajkuna, a odgovornost neće moći da izbjegnu i neki političari.

– Vrlo skoro je u planu i realizacija predmeta ATP Vojvodina i nastavak oko Nuba investa – otkriva  sagovornik.

Direktor policije nedavno je izjavio da neće sve privatizacije dobiti epilog na sudu, budući da nemaju sve elemente krivičnog dela, ali da će policija sve podatke do kojih je došla, dostaviti tužilaštvu.

– Mi ne radimo samo te 24 sporne privatizacije, nego još mnogo onih koje su na neki način i bitnije. Mi nećemo stati i posao sa 24 privatizacije neće stopirati dalji rad u borbi protiv korupcije i kriminala pre svega u vezi sa drugim privatizacijama – istakao je direktor policije.

 

(Nezavisne)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO