Srbijanski mediji – Bilal Bosnić: SAD da su sprečile osvajanje Banjaluke i Sandžaka!

Lider radikalnih islamista iz Bužima, u BiH, Husein Bilal Bosnić obelodanio je, u jednoj od svojih videoporuka objavljenim na Jutjubu da su vehabije tokom rata planirale da osvoje Prijedor, Banjaluku, Višegrad, pa i Sandžak u Srbiji, pišu banjalučke “Nezavisne novine”.

20130916-234652.jpg

Na videozapisu pod nazivom “Bilal Bosnić hutba:nered na kopnu i na moru … ko ga čini?”, ovaj vehabija navodi da su ih u tim planovima zaustavile zapadne sile, a o ovim konkretnim oblastima na snimku dugom 49 minuta, počinje da govori nakon 9 minuta i 22 sekunde snimka (da pogledate video kliknite na link ovde).

List navodi da je Bosnić akter brojnih video-snimaka sa dramatičnim stavovima koji su preplavili internet i da ga je “proslavila” rečenica da vehabije “ciljaju” na uzimanje harača od Hrvata i Srba u BiH.

 

“Ko je nas zaustavio ”95. da ne uzmemo Banjaluku i Prijedor, i da ne izvršimo obećanja koja smo narodu davali – da ćemo doći na Drinu, da ćemo klanjati na mostu Mehmed-paše? Da ćemo onda krenuti prema Sandžaku? To je sve naše”, naveo je Bosnić.

Stavovi, kako navode “Nezavisne”, “ovog ozloglašenog vehabije” po ko zna koji put naišli su na oštru osudu javnosti, a stručnjaci poručuju da je neophodno sankcionisati one koji šire govor mržnje.

“To je govor mržnje i ova država mora početi da sankcioniše one koji mržnju šire. Ako to ne uradi, takve izjave će se strašno multiplikovati. Ja sam za to da tužilaštvo radi svoj posao, da počne takve da kažnjava”, rekao je listu član Zajedničke komisije i bezbednost parlamenta BiH Mehmed Bradarić.

On ocenjuje da su pripadnici vehabijskog pokreta pretnja i to najprije bošnjačkom narodu.

“Njima se treba snažno suprotstaviti, ne treba ih ohrabrivati”, istakao je Bradarić.

Istog stava je i član te komisije Staša Košarac koji, osuđujući izjavu Bosnića, kaže da je sasvim jasno da je ovde reč o širenju strahova.

“Vi se sećate i napada na američku ambasadu u Sarajevu. Oni zastrašuju sve dobronamerne građane ove zemlje. I naravno, mislim da to nije učinjeno bez razloga”, naglašava Košarac.

“Nezavisne” podećaju na ranije Bosnićeve poruke sa pretećim stavovima među kojima je i ona: “Znajte, tek je počelo da se krvari i neće stati, Alah najbolje zna, dok god ne dođe pobeda islama.”

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO