Srbin uhapšen na jahti sa 800 kg kokaina!!!

Španska policija presekla jedan lanac krijumčarenja iz Južne Amerike!

0026007.73

Španska policija uhapsila je Srbina koji je učestvovao u krijumčarenju 800 kilograma kokaina iz Južne Amerike u zemlje zapadne Evrope.

Srpski državljanin čiji identitet španska policija još nije saopštila uhapšen je 2. septembra, kada je na jahti koja je plovila međunarodnim vodama severno od portugalskog arhipelaga Azora zaplenjeno 800 kilograma kokaina.

Sa Srbinom koji je član posade jahte, uhapšeni su Španac i dvojica Estonca, a zatim je u ruke policije palo još 12 osoba koje su bile deo mreže za distribuciju droge.

Španski mediji navode da je istraga koja je rezultirala zaplenom kokaina počela još 2009, i to radom na razotkrivanju klanova u Malagi i Kadizu, a koja se dovodila u vezu sa švercom hašiša u Španiji. Policija je, tri godine kasnije, saznala da dvojica članova organizacije pripremaju šverc kokaina u Španiju, kao i da će droga biti sakrivena u jedrenjaku.

“Krijumčari su kokain utovarili u Južnoj Americi, a zatim se jahtom dugom 14 metara uputili ka Španiji. Jahtu, koja je doplovila do španskog grada Kadiz, sa uništenim jedrima, policija je prvo locirala na 1.400 milja od španske obale. Policajci su tada upali na jahtu u kojoj su bili Srbin, Španac i dva Estonca i pronašli 800 kilograma kokaina”, navode španski mediji.

Zatim je usledilo hapšenje 12 osoba članova grupe, ali i razotkrivanje „paralelne strukture“ koja je finansirala distribuciju droge iz Južne Amerike u Španiju. U stanovima uhapšenih zaplenjeno je oružje, municija i oko 35.000 evra i više od 30.000 funti.

izvor:Trojka.rs/Blic

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO