Štab za vanredne situacije u pripravnosti

Novi Pazar – Na zasedanju Štaba za vanredne situacije grada Novog Pazara izneto je uverenje da je Novi Pazar u prvom poplavnom talasu u pogledu pretrpljene štete prošao boolje od drugih gradova i opština koji su se suočili sa identičnim problemom.

Razlozi za to kriju se prvenstveno u preventivnom delovanju na odbrani od poplava, u šta su gradske vlasti tokom minulog perioda ulagale mnogo napora i sredstava. Od trideset i dva slučaja prijavljene štete na terenu je ustanovljeno da se u osam slučajeva radi o problemu sa klizištem, dok je u ostalim slučajevima reč omaterijalnim štetama manjeg iznosa.

Šef operativnog štaba Muzafer Dragolovčanin istakao je da gradu u prilog ne ide najava novih kišnih perioda u narednim danima, ali da će štab biti u pripravnosti i koristiti sve raspoložive kapacitete. Dragolovčanin je zahvalio predstavnicima javnih preduzeća ali i privatnim preduzetnicima na nesebičnom doprinosu u rešavanju nastale situacije. Značajna pomoć u predstojećem periodu očekuje se i od preduzeća Srbijavode a jedan od problema na čijem će se rešavanju intenzivno raditi jeste plavi most kod velike robne pijace. U tu svrhu formiran je stručni tim koji će do kraja aprila dati konkretnu procenu situacije i predlog rešenja za izgradnju novog mosta.

Sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO