Sto godina Gimnazije u Novom Pazaru

100 godina Gimnazije u Novom Pazaru
100 godina Gimnazije u Novom Pazaru

Novi Pazar – Stogodišnjicu rada Gimnazija u Novom Pazaru obeležava nizom aktivnosti. Najprestižnija srednja škola u regionu i jedna od elitnih i najstarijih u zemlji biće u narednih nekoliko dana u posebnom fokusu javnosti, a upravo je načinom obeležavanja dokazala i pokazala da je uprkos veku postojanja, uspela da sačuva svoj prepoznatljiv mladalački duh. Sinoć je u holu škole prikazana izložba Istorijskog arhiva „Ras“ pod nazivom „ Gimnazija u Novom Pazaru 1913.- 2013., čime je i zvanično otpočelo putovanje kroz istoriju ove visokooobrazovne ustanove.

Izložba je predstavljena u prisustvu velikog broja građana, bivših i sadašnjih učenika, gradskih zvaničnika i gostiju. U holu su se mogle videti brojne fotografije zabeležene tokom nastavnih i vannastavnih (takmičarskih) aktivnosti najuspešnijih đaka, ali su prezentovani i slavljenički trenuci, odnosno način kako se kroz decenije i godine, čitav jedan vek u novopazarskoj Gimnaziji obeležavala velika matura.

Naredna izložba fotografija biće priređena u utorak, 10.12.2013. u Foajeu Kulturnog centra od 19 sati. Dan kasnije biće predstavljena monografija pripremljena povodom jubileja. Svečana akademija, koja je u programu obeležavanja označena kao centralna svečanost, održaće se u četvrtak, 12. decembra ove godine u Dvorani Kulturnog centra, sa početkom u 18 časova.

sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO