Stros-Kan predlaže dugoročne mere

405021_stros-kan130913ras-foto-emil-conkic021_ff

Dominik Stros-Kan, savetnik prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, na današnjem sastanku izneće konkretne predloge ekonomskih poteza za budući razvoj Srbije. Kako “Blic” saznaje, njegovi predlozi će se, pre svega, odnositi na ekonomsku strategiju na srednji rok – od tri do pet godina.

Predlog zakona o budžetu za narednu godinu Vlada je već usvojila, zajedno sa Fiskalnom strategijom za 2014. sa projekcijama za 2015. i 2016. godinu. Kako kaže izvor “Blica”, Stros-Kan se neće mešati u postojeće mere, predlog budžeta, niti će pokušati da donese amandmane na zakone koji su već usvojeni.

– Stros-Kan će izneti dugoročnije planove, to je sigurno. I dalje se ne zna gde će predložiti rezove, ali se nadamo da će pri tome voditi računa i o izdržljivosti građana. Kada je reč o sektorima na kojima će se ubuduće zasnivati razvoj, prioritet će imati infrastruktura i komunikacione mreže, pošto Srbija nema ni dobru pokrivenost internetom. Prioritet bi bili i poljoprivreda, energetski sektor i javno privatna partnerstva – tvrdi naš izvor.

Konkretne mere koje Stros Kan danas iznosi, donete su na osnovu razgovora koje je vodio tokom prethodne posete, početkom novembra, sa ministrima, predstavnicima banaka, poslodavaca, sindikata…

sandzakhaber / izvor: blic.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO