Studenti u Banja Luci protestima protiv Dodika ‘UKLJUČITE MOZAK, ISKLJUČITE RTRS’

U 12 sati ispred kambusa banjalučkog Univerziteta, počeli su i zvanično protesti.

(Foto: buka)

Mirnim okupljanjem banjalučki studenti danas u gradu na Vrbasu iskazuju svoje nezadovoljstvo. Novinar “Nezavisnih” sa lica mjesta javlja da je među studentima i Nikola Dronjak, predsjednik Unije studenata RS.

12.50 – Studenti su upravo krenuli prema zgradi Vlade RS.

Igor Macanović, predsjednik Skupštine studenata Studentskog doma “Nikola Tesla”, pozvao je svoje kolege na mirnu, civilizovanu i akademsku šetnju.

Studenti tvrde da su među protestantima i pretsavnici nevladinog sektora iz Prijedora, Gradiške i drugih gradova, te pozdravili Ranku Mišić i Panteliju Ćurguza.

Saobraćaj prema mostu Venecija je blokiran.

Prema grubim procjenama okupilo se oko 1.000 studenata i očekuje se da bi uskoro mogli krenuti prema zgradi Vlade RS.

Neke od poruka:”Gdje ste bili vi kad kopilad postasmo mi”, “Pravda za Vuliće”, “Neću da plaćam tuđe dugove”, “Neću vizu, hoću posao”, “Tito je rekao – studenti su u pravu”, “Vi zaista hoćete da odemo”, “Da prodate sve ste znali, a paviljon nama niste dali”, “Djeca su naše najveće bogatstvo”, “Uključite mozak, isključite RTRS”, ”Kada ćemo, ako nećemo sada”, ”Ko će, ako nećemo mi”, ”Smeta im što studiram”….

Predsjednik Unije studenata RS Nikola Dronjak je potvrdio “Nezavisnim” da će kretanje protestnog skupa biti obavljeno po ranije planiranoj ruti. Inače, riječ je o ulicama kroz koje je CJB Banjaluka jučer zabranio kretanje.

Nikola Dronjak i dalje tvrdi da je policija obavila informativni razgovor s njim ali o detaljima nije želio da govori. Na taj način je demantovao vijest koju je objavila agencija Srna.

Reporter agencije Anadolije javlja da se protestima spontano pridružuju i brojni građani. Tu su i poznati Banjalučani, ekonomistica Svetlana Cenić, novinarka i aktivistica Tanja Topić, analitičar Damir Miljević

Za sada, protesti se odvijaju bez incidenata.

 

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO