Sudija kumovao prolasku Reala u četvrfinale Lige Šampiona !

url10

Na krilima Luke Modrića, koji je u igru ušao tek u nastavku i na kraju postao junak susreta, te Cristiana Ronalda, Real je preokretom na Old Traffordu potvrdio neverovatnu formu koja ga krasi u zadnje vreme. Dosta će povika biti i na turskog sudiju Cakira koji je za vreme vodstva Uniteda olako posegnuo za crvenim kartonom i tako domaće ostavio s igračem manje, što su gosti brzopotezno iskoristili… 

Menadžer Manchester Uniteda uvelike je iznenadio izostavljanjem Waynea Rooneyja i Shinjija Kagawe iz početne postave, priliku su neočekivano dobili Nani i Ryan Giggs, dok s druge strane nije bilo prevelikih iznenađenja.

Dvoboj “zbog kojeg će svet stati i gledati”, kako ga je nazvao Jose Mourinho, otvoren je prilično miroljubivo, nijedna ekipa nije rano htela doći u rezultatski minus, a odmeravanje snaga dobro se oteglo, možda malo i previše. Istina, više je pretio United, dobro su napadali preko bokova, no sav njihov trud ostao je bez konkretnog pokušaja ugrožavanja Realova gola.

Domaćini su u tom razdoblju doslovno “poterali” Cristiana Ronalda od svog šesnaesterca, Portugalac je bio nevidljiv, a bili su i kudikamo žustriji u duelu. Silna želja umalo je naplaćena u 21. minuti kada je Vidić glavom nakon kornera pogodio stativu, a iako jeWelbeck na odbitak bio u prilici da sa dva metra zatrese mrežu (promašio nemoguće), pokazalo se da je sudija ispravno pokazao ofsajd, što je Engleza spasilo “sramote”.

Nova velika prilika za United ukazala se u 34. minutu nakon snažnog pokušaja Van Persieja malo iskosa s leve strane, međutim, nesigurna reakcija Diega Lopesa otvorila je veliku priliku za sveprisutnog Welbecka, ali golman Reala se tada odličnom obranom u potpunosti iskupio za reakciju prilikom prvog udarca. Bio je to ujedno i posljednji ozbiljniji pokušaj u prvom delu, a jedino vredno pomena iz tog perioda je povreda Di Marije kojeg je u 44. minuti zamenio Kaka.

Nakon svega tri minute drugog dela Crveni đavoli su potpuno zasluženo došli u vodstvo. Naime, Rafael je prošao po desnoj strani, zatim uputio loptu u kazneni prostor do Welbecka čiji udarac ostaje u bloku, no lopta je u nastavku akcije došla na stranu do Nanija koji vraća u sredinu, Welbeck joj vrhom kopačke mijenja smjer, što vara Sergia Ramosa koji je šalje u vlastitu mrežu za erupciju slavlja domaćih navijača.

Ni deset minuta nije prošlo od vodećeg gola,  United ostaje s igračem manje, a pomalo je neverojatno zbog čega je sudija pokazao direktan crveni karton Naniju. Dugu dijagonalu upućenu na stranu domaćih Nani je visoko podignutom nogom pokušao primiriti, pritom zakačivši Arbelou koji mu je dolazio s leđa, ali ipak nedovoljno opasno za takvu kaznu.

Odmah je reagirao i Mourinho, na teren od 59. umjesto Arbeloe poslao Modrića i itekako pogodio. Već po samom ulasku lopta je u velikoj mjeri bila u nogama hrvatskog reprezentativca koji je bio prava napast za domaću obranu, a pritisak Reala koji je tada usledio rezultirao je preokretom ostvarenim u svega tri minute.

Igrao se 66. minut kada je Modrić uzeo loptu na oko 25 metara od gola, oslobodio se bekova Uniteda i silovito hiruški preciznim udarcem pogodio za 1:1. No, pravi šok za domaće usledio svega tri minute potom. Sjajnu akciju su imali Ozil i Higuain koji je loptu dodao do Ronalda, a Portugalac ne propušta svoju ekipu dovesti do potpunog preokreta na stadionu gde je stekao svetsku slavu. Zanimljivo je reći da je reakcija Ronalda nakon postignutog gola bila krajnje zanimljiva. Nije se radovao Portugalac, već je slegao ramenima i gestikulacijom lica publici rekao “izvinite”.

Podigao je tada Ferguson s klupe Rooneyja, uveo ga u igru u 73. minutu i potom naredio totalnu ofanzivu na gol Reala. United je u narednim minutama preuzeo inicijativu te u 82. i 83. minutu stvorio dve sjajne prilike. Prvu je u nogama imao Carrick, drugu Van Persie, no briljantan je u tim trenutcima bio golman Reala koji brani oba pokušaja, nakon čega Englezi više nisu ozbiljnije zapretili.

Sve u svemu, Real je u četvrtfinalu Lige Šampiona. Da li zaslugom sudije, da li zahvaljujući nekim drugim faktorima, ostaje nam samo da raspravljamo. Uostalom pogledajte snimak i zaključite sami.

http://www.dailymotion.com/video/xxzf5z_yyyy-y-footyroom-com_webcam

 

tekst: www.sportklik.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO