Šutanovac i Tadić traže izbore u DS

Untitled-1

Članstvo Demokratske stranke (DS) okupljeno oko Borisa Tadića i Dragana Šutanovca namerava da na prvoj narednoj sednici Glavnog odbora partije zatraži održavanje vanredne izborne skupštine, piše danasnji Blic.

Prema saznajima tog lista, članstvu te stranke, međutim juče je iznenada upućen dopis o pomeranju sednice Glavnog odbora (GO) sa 22. decembra za 18. januar.

Da će Tadić, počasni predsednik DS, zvanično od Dragana Ðilasa zatražiti da se povuče, piše i Informer navodeći kao razlog ””ponižavajuće poraze demokrata na Voždovcu, u Odžacima i Kostolcu.

U bivšoj vladajućoj partiji, piše Blic, vlada veliko nezadovoljstvo rezultatima izbora održanim u nedleju, posebno kada je reč o Voždovcu gde su demokrate osvojile oko 11 od 20 odsto planiranih glasova.

To je, kako se navodi, bila kap u čaši posle niza negativnih rezultata i pada rejtinga stranke.

Najaktivniji u pregovorima i lobiranju da održi vanredna izborna skupština jesu struje oko Tadića i bivšeg potpredsednika Dragana Šutanovca.

””Uveliko se razgovara o narednim koracima, Šutanovac je obezbedio podršku predsednika beogradskog odbora Balše Božovića za održavanje vanredne skupštine, a ovih dana treba da razgovara sa Draguljobom Mićunovićem i Bojanom Pajtićem, rekli su Blicu u DS-u.

Uveliko se za vanrednu skupštinu sprema i struja okupljena oko Tadića, koja bi mogla ovih dana sa tim da izađe u javnost.

””Kada izbornu skupštinu može da ima vladajuća stranka koja bukvalno dobija apsolutnu većinu, sasvim je prirodno, ali i demokratski da posle svih dosad dobijenih rezultata izborna skupština bude i u DS-u, navodi Blic pozivajući se na izvor u DS.

Lidr DS Dragan Ðilas juče nije želeo da odgovori na pitanje da li očekuje napade unutar stranke zbog loših izbornih rezultata.

Informer navodi da je Tadić samo čekao pogodan trenutak da krene u akciju, a da mu je izborni poraz došao kao ””kec na jedanaest””.

Tri ubedljiva poraza, zajedno sa vrlo lošim rezultatima na nekoliko prethodnih lokalnih izbora, Tadić će nesumnjivo upotrebiti kao glavno oružje protiv Ðilasa.

””Budite sigurni da počinje hoas, pošto Ðilas ne namerava da se lako preda””, navodi ””Informer”” izvor iz DS-a.

sandžakhaber / izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO