Sutra prvi lokalni izbori u Petnjici

Sandžak – Petnjica – Novi Pazar – Završena je predizborna kampanja u Petnjici, a u ponoć je počela izborna tišina, uoči izbora koji će u ovoj ali i opštinama Cetinje i Mojkovac i biti održani u subotu.

petnjica
petnjica

Ispred Bošnjačke stranke Petnjica, prisutnima u prepunoj sali Doma kulture, obratio se  nosilac liste Bošnjačka stranka – ,,Pokrenimo Petnjicu” Adnan Muhović, koji je  predstavio izborni program BS-a, u kojem se između ostalog, kao ključni ciljevi postavljaju:

– obrazovanje racionalne, profesionalne i kompetentne opštinske administracije
– promociju raspoloživih razvojnih potencijala u okruženju, posebno kod naše dijaspore u Zapadnoj Evropi i u Turskoj, u cilju privlačenja dodatnog kapitala
– promociju turističkih potencijala Bihora u Crnoj Gori, okruženju i u Zapadnoj Evropi, posebno u sferi ruralnog i etno-turizma
– obezbjeđenje planskih, administrativnih, organizacionih, finansijskih i drugih uslova za realizaciju kapitalnih investicija od opšteg značaja.

Pored njega prisutnima su se obratili i odbornički kandidati: Hakija Muratović, Ervin Duraković, Rifat Agović, Amela Taraniš, Edin Rastoder i Irfan Agović.

Na promociji su govorili  i potpredsjednici Bošnjačke stranke Kemal Purišić i Munib Ličina, poslanici Bošnjačke stranke u Skupštini Crne Gore Almer Kalač i Kemal Zoronjić, kao i Suljo Mustafić, potpredsjednik Skupštine Crne Gore i Orhan Šahmanović, gradonačelnik opštine Plav.

Na kraju promocije prisutnima se obratio i predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore, Rafet Husović.

On je posebno istakao da je ostvaren prvi dio Programa Bošnjačke stranke vezan za pitanje Petnjice, vraćanje statusa opštine Petnjici, i da  ostaje i realizacija drugog, znatno težeg, dijela programa Bošnjačke stranke, razvoj i napredak opštine Petnjica.

“Mi u Bošnjačkoj stranci,  svjesni smo složenosti i težine izazova, ali smo spremni da se nosimo sa njima. Kandidati za odbornike i budući  rukovodioce opštine i opštinskih organa uprave, službi i preduzeća imaju i energije i znanja da se suoče sa svim izazovima. Imamo  ideje kako da se riješi značajni broj aktuelnih problema, pa s pravom očekujemo da nam birači  ukažu povjerenje i glasaju listu Bošnjačke stranke.

Slogan Bošnjačke stranke za ove izbore je „Pokrenimo Petnjicu“.  Hajde da konačno pokrenemo Petnjicu, podržite Bošnjačku stranku, u subotu zaokrušite čistu peticu na glasačkom listiću i svi zajedno Pokrenimo Petnjicu!”

U Petnjici će učestvovati liste DPS, SDP, Bošnjačke stranke, SNP, Pozitivne Crne Gore, LP i Stranke penzionera, invalida i socijalne pravde. Petnjici je vraćen status opštine krajem maja, odlukom crnogorskog parlamenta.

Sandžakhaber.net – pobjeda – bs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO