Tijanin otac: Kada bih rekao sve što znam, pala bi Vlada!

Untitled-1

Kada bismo mi ispričali kroz šta smo prošli boreći se za Tijanu, cela Vlada bi pala. Ne znam kome se sve nismo obraćali za pomoć. U nekim trenutcima je bio neophodan samo jedan potpis da bi naša ćerka otišla na lečenje. Zar nas sada optužuju zato što smo se borili za svoje dete? Zašto neko ne optuži državu koja je nije poslala na lečenje? Koliko je još takve dece…

Nebojša Ognjanović, otac male Tijane koja je preminula u Americi uprkos lavovskoj borbi i velikoj humanitarnoj akciji u kojoj je učestvovala cela Srbija, izgovorio je za Naše novine sledeće.

Time je praktično, porodica Ognjanović odbacila sve navode da je uzela novac sa računa koji je bio otvoren na ime njihove ćerke. Sa Nebojšom i Tijaninom majkom Jelenom razgovarala je ekipa Naših novina više od dva sata.

U toku razgovora pokazali su sve račune koje su platili Dečjoj bolnici u Hjustonu, ali i pismo direktora te bolnice od 2. avgusta u kom im se on zahvaljuje što su izmirili račun u celosti. Saznali smo i da su Tijanu ugrađene dve veštačke pumpe koje su ukupno koštale 600.000 dinara.

Pitali smo ih u čemu je problem da javno kažu koliko je nova skupljeno, koliko prebačeno na račun bolice, a koliko je ostalo. Međutim, iz samo njima poznatih razloga, oni za sada ne žele javnosti da ispostavljaju račune.

“Dobili smo račune iz Amerike, ali nemam nikakvu moralnu a ni zakonsku obavezu da javno objavljujem te račune. Tijanin račun je u postupku gašenja, a pitanje preostalog novca rešava sud u okviru ostavinske rasprave. Tek kada se ona završi mi možemo zvanično da postanemo vlasnici tog novca i odlučimo šta ćemo sa njim”, rekao je Nebojša Ognjanović.

Kada su ih pitali da li je istina da su uzeli dva miliona evra, roditelji su kratko odgovorili:

“Nije istina”.

Sa druge strane, oni ni u jednom trenutku nisu otkrili koliko je novca sakupljeno, a koliko je ostalo.

Inače, nakon napisa u medijima da su Ognjanovići uzeli više od dva miliona evra , u ovaj slučaj uključilo se i Republičko javno tužilaštvo, u kojem se navodi da će predmet biti veoma brzo rešen.

“Istraga je pokrenuta po službenoj dužnosti, ne zato što mi raspolažemo nekim podacima i sumnjama, već isključivo zbog provere medijskih napisa, kao što se to uvek radi u sličnim slučajevima. Očekujemo da istraga bude veoma brzo završena. Zasad je teško donositi zaključke”, rekao je izvor iz tužilaštva.

Izvor: Naše novine

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO