Tri varijante za sever: Proglašenje regularnosti ili delimično ili potpuno ponavljanje izbora

Glasacka-kutija

Predsednica Centralne izborne komisije Valjdete Daka rekla je večeras da glasovi iz četiri opštine na severu Kosova nisu obuhvaćeni preliminarnim rezultatima lokalnih izbora, ali da se biračke kutije sa izbornih mesta u tim opštinama nalaze u centru za brojanje i da će procedura ići zakonskim putem.

Daka je, govoreći o opštinama na severu, rekla da će nakon procene i analize CIK doneti odluku koja uključuje jednu od tri varijante: da izborni materijal iz severne Mitrovice može biti objavljen kao regularan, da se ide na ponovno delimično glasanje u centrima gde su upala neovlašćena lica ili da se organizuje ponovno glasanje na čitavoj teritoriji severnog dela Kosovske Mitrovice.

Preliminarni rezultati ukazuju na rapidan pad Demokratske partije Kosova Hašima Tačija, povećanje glasova Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafe i Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i pad popularnsoti Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.

Sšto se tiče srpskih političkih subjekata, na nivou Kosova evidentno je da je Građanska inicijativa Srpska dobila najviše glasova na juče održanim lokalnim izborima.

Izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO