U Dubaiju predstavljanje, u Kanu premijera Beograda na vodi

Master plan projekta “Beograd na vodi” biće danas predstavljen u Dubaiju, a prezentaciji, koju će voditi autor projekta Muhamed Alabar, prisustvovaće i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Savetnik za privredu prvog potpredsednika vlade Siniša Mali rekao je u Dubaiju da će se svetska premijera projekta “Beograd na vodi” dogoditi 11. marta u Kanu, na najvećem sajmu nekretnina na svetu.

“Nadam se da će nakon toga svima biti jasno da je ovaj projekat na dobrom putu da bude realizovan i kao što smo do sada, nekoliko puta i rekli, realizaciju toga i prve korake očekujemo već krajem ove godine”, rekao je Mali.

On je dodao da će odmah nakon današnjeg predstavljanja master plana, biti tačno poznato koliko objekata se gradi u okviru projekta, kakva će biti infrastruktura, o kojim projektima se radi, kakav će biti karakter sadržine tih objekata, da li su za stanovanje, zabavu, poslovni prostor…

“Današnji dan je najvažniji dan u dosadašnjem razvoju Beograda na vodi. To je ključan dan, jer nakon toga možemo da krenemo u pripremu urbanizma i svih ostalih planskih dokumenata kako bi taj projekat i realizovali”, rekao je Mali.

On je dodao da će finalnu prezentaciju master plana celog projekta voditi Muhamed Alabar, koji je autor projekta.

Vučić je ranije poručio da će prvi radovi na realizaciji projekta “Beograd na vodi” početi u maju, i da će čitav posao biti završen do 2019. godine.

On je precizirao da će toranj, koji će biti “novi lend mark” Beograda, biti završen do marta 2017. godine, da će imati 50 spratova i biti najviši u ovom delu Evrope.

Vučić je dodao da će tamo gde je sada pruga biti “beogradski Šanzelize”, da će biti šoping molova, apartmana koje će kupovati najbogatiji ljudi na svetu…

Govoreći o investitorima iz UAE, Vučić je istakao da će u projekat uložiti tri milijarde dolara, a kasnije će se deliti dobit od prodaje nekretnina na tom prostoru.

Prema njegovim rečima, brzo će početi i reklame na svetskim televizijama u koje će investitori uložiti desetine miliona dolara, jer je i njihova želja da zarade novac na tom projektu.

“Beograd na vodi je investicija za celu Srbiju”, rekao je Vučić i dodao da će to pokrenuti sve oblasti i povećati prihode u svim sektorima, a posebno u građevinskoj industriji.

sandzakhaber / izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO