UPRKOS BROJNIM SABOTAŽAMA, GRADSKA UPRAVA IZBORILA POČETAK RADA DVE NOVE OSNOVNE ŠKOLE!

1
64

skola_camil_sijaric_01

Zahvaljući naporima gradske vlasti, dve novosagrađene osnovne škole u Novom Pazaru počeće sa radom za petnaestak dana, uprkos svim uzurpacijama sa kojima smo, u vezi sa ovim projektom kao društvo bili suočeni.
Potvrdu o početkurada dveju škola dalo je Ministarstvo prosvete Republike Srbije, nakon intervencije gradonačelnika Meha Mahmutovića, koji je ovim povodom u Beogradu boravio sa svojim zamenikom Nikolom Jolovićem .

„Razgovarali smo sa ministrom Tomislavom Jovanovićem. Bilo je niz problema u komuniokaciji sa školskim upravama u Novom Pazaru i Kraljevu. Tokom posete potvrđeno nam je da je sva dokumentacija kjou je trebalo da prosledimo došla relevantna i potpuna, iako je u javnosti bilo drugačijih tvrdnji. Ministar će lično doći ovih dana u Novi Pazar i to će značiti konačan početak rada škola.“

nova_osnovna_skola_2

Mahmutović je rekao da će obe škole biti samostralne iako je prema Ministarstvu bilo određenih pritisaka da se ustanove pretvore u odeljke već postojećih škola.

„ Ovo je veliki dan za nas, za sve građane Novog Pazara. Rasteretićemo postojeće osnovne škole i rešiti problem trećih smena. Dve škole odjednom otvoriti znači dokazati da data reč nije samo puko obećanje, već cilj čijem ispunjenju težimo za dobrobit svih građana“, poručio je gradonačelnik Mahmutović u obraćanju nakon sastanka.

SHARE

1 COMMENT

  1. super vest ako bude istinita,jer je zvanicno skola odavno otvorena ali jos uvek nije pocela sa radom,da ne bude odlagano do naredne skolske godine

LEAVE A REPLY