USAID sa 215.000 dolara pomaže civilno društvo

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) potpisaće danas sporazum o pokretanju drugog po redu programa direktne podrške Vlade SAD Vladi Srbije, odnosno USAID će obezbediti oko 215.000 dolara vladinoj Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom.

Kako je saopšteno iz USAID-a, tokom 18 meseci, projekat stimulativnog okruženja za civilno društvo radiće na unapređenju okruženja za rad civilnog društva u Srbiji, promovisanju bolje saradnje vlade i civilnog društva i podržavaće uključivanje organizacija civilnog društva u proces pridruživanja Srbije EU.

Projekat stimulativnog okruženja za civilno društvo će pomoći vladi u donošenju plana rada na zakonima i politikama kojima se podržava civilno društvo i kreirati internet platformu u saradnji sa zemljama u okruženju kako bi se razmenila najbolja iskustva po pitanju uključivanja organizacija civilnog društva u proces pridruživanja EU.

Cilj projekta je i da obuči zvaničnike vlade o važnosti organizacija civilnog društva i najboljim metodama u radu sa njima, da omogući istraživanja o organizacijama civilnog društva širom Srbije kako bi se omogućila šira interakcija između sektora javnosti i civilnog društva i da se unapredi sposobnost vlade da podržava organizacije civilnog društva i da putem njih podržava druge.

Tim programom, kako je saopšteno, USAID naglašava svoju posvećenost direktnoj saradnji sa Vladom Srbije i potvrđuje podršku aktivnom i angažovanom civilnom društvu u Srbiji.

Ceremoniji potpisivanja prisustvovaće ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi, direktorka Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Ivana Ćirković i direktorka Misije USAID-a u Srbiji Suzan K. Fric.

sandzakhaber / Izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO