VIDEO // Pljačka u Islamskoj zajednici! 200.000 evra pronevereno! SMIMAK RAZGOVORA

Novi Pazar – Rtv Novi Pazar objavila je večeras snimak razgovora izmedju Samira Škrijelja glavnog sekretara u Islamskoj Zajednici i prvog saradnika Muamera Zukorlića, direktora Tv Sandžak Salahudina Fetića i Džemaila Mavrića a vezano za 200.000€ koje su uzete iz Islamske zajednice a nikada nisu vraćene!

Zloupotreba imovine islamske zajednice od strane Muamera Zukorlića i članova njegove porodice je tema o kojoj se već dugo priča u Novom Pazaru. Prisvajanje Internacionalnog univerziteta od strane “Mufti” fondacije, izgradnja restorana i kafića sredstvima Islamske zajednice samo su neki od primera. Pored pomenutog, malo ko je mogao da pretpostavi do koje mere ide korupcija u samom vrhu Islamske zajednice, kako su brojni ljudi prevareni za novac i kako se taj novac trošio.
Dokaz o proneveri 200 hiljada eura u Islamskoj zajednici

Televiziji Novi Pazar dostavljen je snimak koji jasno pokazuje kako je pronevereno 200.000 eura iz te zajednice, kako je finansirana kampanja BDZS-a i koliko je novca islamska zajednica dala za potrebe političke promocije Mustafe Cerića u BiH. Nakon što je pronevera postala očigledna tražila se osoba koja će preuzeti svu odgovornost na sebe i tako spasi Muamera Zukorlića.

Ubeđujući Mavrića da prihvati svu krivicu na sebe i tako spasi Islamsku zajednicu, generalni sekretar Islamske zajednice Samir Škrijelj mu govori da mu je od bivšeg muftije Zukorlića stigla takva naredba, da je jedino rešenje da se krivica svali na nekoga, kako bi se sačuvala instutucija.

“Što kaže muftija, svaka priča da nisi znao, prevaren sam…to pred zakonom pada u vodu. Ti ćeš kao generalni sekretar krivično odgovarati za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja i falsifikovanje dokumenata”, govori u audio zapisu generalni sekretar Islamske zajednice Samir Škrijelj.

Televizija Novi Pazar će naerdinh dana emitovati celokupan snimak razgovora a u video prilogu ispod teksta je samo prvi dio. Akteri ovog audio zapisa su generalni sekretar Mešiahta IZ Samir Škrijelj, Salahudin Fetić- direktor Sandžak televizije i imam Džemail Mavrić, halin sin Muamera Zukorlića.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO