Vidić se pobedom oprostio od Old Traforda!

Nemanja Vidić odigrao je svoj poslednji meč na Old Trafordu u pobedi Mančester junajteda nad Halom od 3:1 u 37. kolu Premijer lige.

Vidić je meč počeo na klupi, ali je na teren ušao već u 22. minutu posle povrede Fila Džonsa.

Srpski fudbaler je pred početak utakmice dobio ovacije sa tribina i prigodan poklon još jedne legende i direktora kluba Bobija Čarltona.

Vidić se na kraju utakmice, nakon počasnog kruga, obratio navijačima: “Pre svega, hvala u ime svih igrača. Za mene je bilo izuzetno posebno što sam bio deo ovog kluba. Teško mi je da sada govorim pod ovolikim emocijama. Hvala igračima, menadžeru, svima koji su radili sa mnom, posebno navijačima. Bili ste fantastični za mene svih ovih godina”, rekao je Vidić.

Nemanja Vidić, dugogodišnji kapiten Junajteda odigrao je najverovatnije pretposlednju utakmicu za ovaj klub, a poslednju, jubilarnu 300. trebalo bi da odigra u Sautemptonu u nedelju.

Iako je meč počeo na klupi, Vidić je na teren ušao već u 22. minutu nakon što se povredio Fil Džons. Čim je skinuo trenerku i počeo da se zagreva pored terena, sa tribina je dobio veliki aplauz uz već legendarnu pesmu koju su mu navijači Junajteda namenili.

Svoj deo posla Vidić je po ko zna koji put odradio skoro besprekorno, pa se u velikom stilu oprostio od “Teatra snova”.

Vd menadžera Rajan Gigs, kome bi ovo takođe mogao da bude poslednji meč pred domaćim navijačima u svojstvu igrača, uveo je sebe sa klupe i upisao asistenciju za poslednji gol. Na kraju meča Rajan Gigs se obratio navijačima na Old Trafordu.

„Specijalan pozdrav Nemanji koji nas napušta. Želimo mu uspeh u narednim godinama“, rekao je Gigs, a zatim su ponovo usledile ovacije za srpskog fudbalera na Old Trafordu.

„Teška godina je iza nas, nadam se da ćemo se vratiti na staze uspeha u narednim godinama“, dodao je Gigs, a zatim je usledio i počasni krug na travi Old Traforda.

U startnoj postavi ekipe sa Old Traforda za meč sa Halom bili su Tom Lorens (20) i Džejms Vilson (18), obojica napadači, koji su tako debitovali za prvi tim.

Vilson je za mladi tim Junajteda ove sezone postigao 13 golova, od toga pet u mladoj Ligi šampiona. Lorens je ove sezone igrao na pozajmicama u Karlajlu i Jovilu, postigavši ukupno pet golova.

Upravo je mladi Vilson u 31. minutu i postigao vodeći gol za Junajted nakon asistencije Felainija sjajno je uhvatio poluvolej za 1:0. Isti igrač je u 61. minutu duplirao prednost. Felaini je imao šansu, golman Hala je odbranio njegov pokušaj, a Vilson je natrčao na odbijenu loptu – 2:0.

Samo dva minuta kasnije Frajat je odličnim golom smanjio na 2:1, a odmah potom Vilsona je sa klupe zamenio Van Persi. Vd menadžera Rajan Gigs uveo je sebe na teren u 70. minutu umesto Toma Lorensa.

Konačan rezultat postavio je Van Persi u 87. minute nakon asistencije igrača/menadžera Rajana Gigsa.

Tri juniora Junajteda su se našla u startnoj postavi, još tri na klupi, a ovo je 3.699. utakmica u kojoj barem jedan igrač iz omladinske škole nastupa.

Sastav Junajteda na duelu sa Halom: De Hea, Valensija, Džons, Smoling, Bitner, Karik, Felaini, Kagava, Januzaj, Lorens, Vilson. klupa: Jang, Van Persi, Vidić, Majkl Kin, Mata, Gigs, Ben Ejmos.

Junajted se svom kapitenu zahvalio i na Instagramu, a uz fotografiju je napisano: “Hvala za uspomene Vida…”

Untitled

Vidić u Premijer ligi kroz brojke:

209 utakmica
148 pobeda
95 utakmica bez primljenog gola
15 golova
6 crvenih kartona
38 žutih kartona
5 titula

Sandzakhaber / izvor: b92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO