Vinar sipao antifriz u bure vina „da bi naučio lopove pameti“

1156007.73

Protiv jednog mađarskog vinara, koji je priznao da je dodao antifriz u vino kako bi otrovao lopove, podignuta je optužnica za ubistvo iz nehata, saopštila je danas mađarska policija.

Optuženi 37-godišnjak, koji živi u gradiću 50 kilometara istočno od Budimpešte, rekao je policiji da su lopovi redovno krali vino iz njegovog podruma, pa je on dodao antifriz u burad “kako bi ih naučio pameti”, prenela je agencija AFP.

Taj njegov postupak rezultirao je smrću jedne osobe, dok je petero ljudi završilo u bolnici. Vinar je negirao da je nameravao nekoga da ubije, već je samo želeo da lopovima bude loše.

U saopštenju policije se navodi da je jedan 30-godišnjak, koji je prema medijskim navodima od ranije poznat kao lopov, 24. oktobra ukrao nekoliko flaša vina iz kontaminiranih buradi, nakon čega je počastio poznanike.

Nekoliko dana kasnije je on prevezen u bolnicu pod sumnjom na trovanje, a preminuo je 1. novembra. Tačan uzrok smrti se i dalje istražuje, navela je mađarska policija, dodajući da su petorica otrovanih i dalje u bolnici u “teškom stanju”.

Izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO