Vlada: Jovanka Broz biće sahranjena u Kući cveća

385279_20000504epafonetepabelgradedi005484761_f

Vlada Srbije odlučila je danas da Jovanka Broz bude sahranjena u Kući cveća u Beogradu, u prostoriji pored one u kojoj je sahranjen njen suprug, bivši predsednik SFRJ Josip Broz Tito, rečeno je u vladi.
Vlada je osnovala Organizacioni odbor za sahranu Jovanke Broz a za predsednika tog odbora je imenovala potpredsednika Vlade Rasima Ljajića, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Ljajić je Tanjugu rekao da je odlučeno da Jovanka Broz bude sahranjena u “Kući cveća”, a da će na prvoj sednici Organizacionog odbora danas u 15 sati biti dogovoreni detalji sahrane. Ljajić je takođe rekao da je potpredsednik Organizacionog odbora generalni sekretar vlade Veljko Odalović, a među pet članova je i ministar saobraćaja Aleksandar Antić, predsetavnici Ministartsva spoljnih poslova i predstavnici grada.

– U Odboru će biti i predstavnici porodice – dodao je Ljajić.

Kako “Blic” saznaje, razmatra se mogućnost da bude organizovana državna sahrana. Radovi u prostoriji koja se nalazi desno od Titovog groba počeće praktično odmah pošto Vlada Srbije donese konačnu odluku o mestu sahrane.
Kuća cveća izgrađena je 1975. godine, kao zimska bašta za predsednički par. U sredini se nalazila fontana, koja je početkom 1980. godine uklonjena kako bi se tu napravilo grobno mesto za Tita.

Udovica bivšeg predsednika SFRJ Jovanka Broz preminula je juče u 11.45 sati u Beogradu u 89. godini, usled zastoja u radu srčanog mišića, saopštio je Klinički centar Srbije.

izvor: blic.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO