Vojnici koji su u radnom odnosu u Vojsci Srbije napali taksistu

Pripadnici Vojske Srbije koji su u radnom odnosu u toj instituciji, napali su takstistu firme Maxi Taxi Akica i tom prilikom pretili. Kako je za Sandzakhaber rekao taksista Džemal Aličković napadači su ušli u njegovo vozilo u blizini Aik Banke u Novom Pazaru i odmah počeli sa provokacijama, Aličković kaže da su četiri napadača bila vidno pijana i da su se predstavili kao članovi specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i da su mu osim vređanja na nacionalnoj osnovi pretili ubistvom!!!

taksista

On je rekao da ga je jedan od napadača uhvatio za rame i rekao “mi smo specijalne antiterorističke jedinice SAJ i radimo na granici sa Kosovom i ubijamo šiptare i muslimane, znajući da je u firmi za koju radim jedan taksista ubijen 2007 godine a da to ubistvo još nije rešeno uplašio sam se nije mi bilo sve jedno, pokušao sam da izađem iz automobila oni su me vukli, udarali čupali, nekako sam uspeo da pobegnem, ali oni su krenuli zamnom, pobegao sam dvadeset ili trideset metara i stao na sred ulice u blizini je bila saobraćajna Policija prišao sam i požalio se da me jure, oni su odmah reagovali i pozvali patrolu policije i napadači su uhapšeni ispred kasarne u Novom Pazaru gde rade, saznali njihova imena i ispostavilo se da su pripadnici Vojske Srbije.

Vlasnik taksi firme Maxi Taxi Akica Almir Hanuša rekao je da su to verovatno ljudi koji su sa strane došli ovde da bi provocirali muslimane.

“Mi nikada nismo imali problema sa Vojskom, našom vojskom koja je tu koja se svakodnevno vozi sa nama, pola kasarne se vozi sa nama, pola policije se vozi sa nama nikada nismo imali nekih incidenata sa bilo kime, pozivam gradske vlasti da reše ovaj problem zarad opšte bezbednosti građana ovog grada” rekao je Hanuša.

Pripadnici Vojske Srbije u ovome kraju nikada nisu izazivali probleme, u većini slučajeva koristili su stanovništvu, posipali puteve, pomagali u nevoljama stanovnicima peštera zimi. Narod u ovim krajevima ipak ima blagi strah od vojske zbog svega što se dešavalo devedesetih godina tokom rata u BIH.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO