Vučić: Mi posao moramo da završimo do 2018., posle toga više ništa nije na nama

aleksandar-vucic-tanjug

Prvi potpredsednik vlade Aleksdandar Vučić poručio je danas da je cilj Srbije da posao oko pristupanja EU završi do 2018. godine, a da očekuje da će 2020. Srbija postati punopravni član Unije.
“Naš cilj je da sve što je do nas završimo do 2018., a onda nije više na nama da li ćemo u EU biti primljeni 2020”, rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

Ocenivši da je sutra, kada će biti održana prva međuvladina konferencija u Briselu, važan i veliki dan za Srbiju, Vučić je rekao da će na današnjoj sednici vlade morati da se usaglase neka pitanja u vezi sa pregovaračkim okvirom Srbije, kako bi vlada jednoglasno izašla pred partnere u Briselu.

On je naveo da se to pre svega odnosi na poglavlje 35, posvećeno Kosovu ali ne samo na to poglavlje i da je među tim pitanjima i izjašnjavanje građana o pristupanju EU na referendumu koji bi mogao da bude održan 2019. godine.

Govoreći o pregovaračkom okviru Vučić je rekao da se još ne zna tačno kako će izgledati poglavlje 35, rekavši da neke stvari mogu da iskrsnu i da neće sve biti lako.

Vučić je potvrdio da će u delegaciji Srbije sutra biti i ministar bez portfelja zadužen za evropske intergracije Branko Ružić.

Na pitanje da li će Ružić ostati ministar u Vladi Srbije, Vučić je rekao da se na bavi spekulacijama.

sandzakhaber / izvor: Pressonline

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO