Vučić planira da smeni i najplaćenijeg direktora u Srbiji

372736_cvijan01rasfoto-aleksandar-stankovic_f

Direktori Železnica Srbije Dragoljub Simonović, Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Milan Živanović i najplaćeniji čovek u državi, direktor Agencije za kontrolu letenja Slobodan Cvijan su na spisku direktora javnih preduzeća koje predsednik SNS Aleksandar Vučić planira da smeni, saznaje „Blic”.

Obećanog spiska sa imenima u utorak nije bilo, a obelodanjivanje smena Vučić je odložio za vikend. Prema saznanjima „Blica”, na spisku će se naći i ime Slobodana Cvijana. On za „Blic” kaže da nema informaciju o svojoj smeni i da je o tome čuo u medijima, te da ni članovi Nadzornog odbora nemaju tu informaciju. Cvijan ne vidi razlog da bude smenjen i zadovoljan je rezultatima koje je postigla Agencija dok je bio na njenom čelu.

Prema saznanjima “Blica”, na spisku direktora kojima Vučić nije zadovoljan Cvijan se našao jer nije hteo da se solidariše sa zaposlenima u javnom sektoru kojima će od 1. januara biti umanjena plata. Sa platom od oko 850.000 dinara, Cvijan je najplaćeniji direktor u državi, dok je prosečna plata u Agenciji oko 300.000 dinara. Cvijan kaže da te plate ne mogu da se smanjuju.

– Naša firma ima visoke plate u odnosu na prosek u Srbiji, ali su one usklađene s primanjima kolega u okruženju. Osim toga, zarade se ne isplaćuju iz budžeta Srbije, već iz kase Jurokontrola. Ne postoji način da se smanje plate u Agenciji i da razlika ode u budžet – kaže Cvijan.

To je, kako kaže, razlog zbog koga je Agencija izuzeta od odluke Vlade o smanjenju zarada u javnom sektoru.

Izvor „Blica” u SNS-u kaže da je Vučiću dosta afera i lošeg rada direktora Železnica Dragoljuba Simonovića. On je već bio na ribanju zbog skupih poslovnih ručkova sa tartufima na meniju i ogromnih troškova za poslovna putovanja. U međuvremenu je spisak afera rastao. Tako je, između ostalog, zloupotrebio svoju funkciju, pa u Železnicama zaposlio pola Vrčina gde živi. Tu se nije zaustavio, već je naložio gradnju pružnog podvožnjaka tik ispred svoje kuće, i to sredstvima preduzeća. Simonović se juče nije pojavio na konferenciji za novinare sa direktorom Ruske državne železnice, veoma važnog partnera Železnica.

U međuvremenu je, bez prethodnih najava, raspuštena i Skupština Železnica Srbije, u kojoj je, prema saznanjima „Blica”, od starih članova jedino preživeo Zoran – Baki Anđelković iz SPS. Ovakav razvoj događaja mogao bi da bude uvod u smenu Simonovića. Izvor „Blica” tvrdi da je na ledu i direktor Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Milan Živanović. Šta se konkretno njemu zamera, zasad nije poznato.

sandžakhaber / izvor: blic.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO