Započet proces akreditacije Doma zdravlja

Novi Pazar – Dom zdravlja u Novom Pazaru ušao je u proces akreditacije po savremenim standardima opremljena je sala za intervencije kao i još niz drugih službi. Prema riječima koordinatorke tima za akreditaciju dr Azre Zuković obavljen je veliki broj radova kako bi građani imali bolju zdravstvenu zaštitu.


Ona je navela da je u dečijem dispanzeru u zgradi Doma zdravlja je otvoreno savetovalište za odojčad a to je do sada rađeno u zgradi dečijeg dispanzera kod autobuske stanice.
Tako da smo pokušali malo da približimo negu i nadzor pacijentima koji se nalaze na područiju koje se nalazi u blizini Doma zdravlja. Akcenat je stavljen u saradnji sa gradom da se obrade seoske ambulante.
Glavna sestra u Domu zdravlja Svetlana Komadina kazala je da je napravljen veliki pomak ne samo u higijeni “već i u procesu rada koji je osmišljen tako da se period čekanja smanji kako se nebi stavarale gužve u čekaonicama. Smatramo da se pacijenti videti promenu kada prođe proces ocenjivanja i kada nasatvimo ovo što smo radili kazala je Komadina.
U okviru patronažne službe formiran je prostor za zdravstveno vaspitni rad koji koristi dispanzer za žene a medicinska sestra Azra Kijevčanin počela je da vodi savetovalište za psihofizičku pripremu trudnica.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO