Zaslužni novopazarci dobili plakete od grada

Novi Pazar – Svečanom akademijom obeležen  je Dan grada Novog Pazara i tom prilikom uručena su priznanja i povelje zaslužnim ličnostima, vladama i organizacijama.

Posebna atmosfera, sjajno raspoloženje prisutnih i prigodan kulturno zabavni program obeležili su ovogodišnju svecanost.

Svečanost je održana u Kulturnom centru, a nagrade su, prema rečima gradonačcelnika Novog Pazara dr Meha Mahmutovića, uručene zaslužnim ličnostima kojima ovaj grad i građani duguju. On je dodao i da je Novi Pazar grad mladih ljudi.

To je velika prednost ali i obaveza. Na nama je da tim mladim ljudima obezbedimo dobar život danas, ali i svetliju budućnost sutra – rekao je Mahmutović, dodajući da se mora voditi računa i o najstarijim sugrađanima koji su nekada izgradili Novi Pazar.

Mahmutović je zaključio da su sportisti Novog Pazara najbolji promoteri ovog grada i podsetio da su oni prvaci Rebublike, prvaci Balkana, prvaci Evrope a neki i prvaci Sveta.

Plakete Grada dobili su Vlada Luksemburga i Vlada Kuvajta, kao zahvalnost za doprinos u  rešavanju problema vodosnabdevanja u Novom Pazaru. Isto priznanje dodeljeno je i šefu Delegacije Evropske Unije u Srbiji, Majklu Devemportu.

Povelje Grada Novog Pazara uručene su i Odbojkaškom klubu Novi Pazar, koji će se tokom naredne sezone takmičiti u Superligi Srbije, Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, zbog istrajne i sveobuhvatne brige o licima sa hendikepom.

Takođe povelje grada uručene su Fondu Hadžinadžija Karabegović Agušević“ koji stipendira čak 102 učenika i studenta, Zahitu Tutiću, osvajaču srebrne medalje na paraolimpijskim igrama i standardnom reperezentativacu Srbije.

Povelje su uručene i čalnovima Kluba Novopazaraca u Beogradu, prof. dr Milošu Velinoviću i prof.dr Aleksandru Karamarkoviću, za nemerljiv doprinos razvoju medicine i promovisanju ove humane profesije.

Na svečanoj akedmiji prikazan je i promotivni film o Novom Pazaru, kojim je predstavljen rad Gradske uprave u proteklih nekoliko godina.

Posebna atmosfera, sjajno raspoloženje prisutnih i prigodan kulturno zabavni program obeležili su ovogodišnju svecanost.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO